Markus (29) går fra Bodø Nu til redaktørjobb i AN

Sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen og påtroppende nyhetsredaktør Markus André Jensen.

Sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen og påtroppende nyhetsredaktør Markus André Jensen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Markus Andrè Jensen (29) går i dag av som ansvarlig redaktør i Bodø Nu for å bli nyhetsredaktør i Avisa Nordland fra 1. august.

Jensen går inn i den redaksjonelle toppledelsen i en nyopprettet nyhetsredaktørstilling hvor han får ansvar for å spisse og utvikle den løpende operative nyhetsjournalistikken. I tillegg til å styre prioriteringer på de digitale AN-produktene vil han også bidra med egen journalistikk. Avisa Nordland får nå to nyhetsredaktører. Jensen skal jobbe i tospann med dagens nyhetsredaktør Vibeke Madsen.

- Jeg er utrolig glad for at Markus har takket ja til oss. Han er en svært dyktig, offensiv og produktiv redaktør og journalist med solid nyhetsteft. Med hans inntreden og lederkraft skal vi spisse og utvikle vår posisjon som dominerende nyhetsleverandør i Bodø, Salten og Nordland. Vi har så mye innhold som skapes og forvaltes på nett og papir gjennom hele døgnet at det er nødvendig å styrke nyhetsledelsen for å gi våre lesere og abonnenter best mulig tilbud til enhver tid. Vi rigger oss for å fortsette den sterke digitale abonnementsveksten. Markus og Vibeke som tett samarbeidende nyhetsredaktører blir rett og slett et dream-team, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland.

Fem år i Bodø Nu

Markus Andrè Jensen har vært ansvarlig redaktør i Bodø Nu i fem år. I disse årene har han ledet det daglige redaksjonelle arbeidet og vært ansvarlig for produktutvikling. Før det hadde han hovedansvaret for månedsmagasinet til Bodø Nu. Han har vært sentral i oppbygning av nettutgaven til Bodø Nu fra 2012 og vært sterkt delaktig i utviklingen av betalingsløsninger og utviklingen av egne publiseringssystemer. Han forlater en eierpost og flere styreverv i NU Publishing og datterselskapene før han tiltrer sin nye stilling i AN.

- Jeg hadde ikke sett for meg at min første arbeidsdag etter sommeren skulle være i Avisa Nordland da jeg tok ferie. Men tilbudet om å gå inn i en nyopprettet stilling hvor jeg får sjansen til å jobbe med det jeg både synes er spennende og hvor jeg føler jeg har mine styrker faglig, var for spennende til å takke nei. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med folkene og organisasjonen, sier Markus André Jensen.

- Noe av det aller mest spennende blir å jobbe sammen med dagens stab for å løfte og spisse det redaksjonelle produktet. Jeg kjenner Avisa Nordland godt som konkurrent og avisleser - og jeg mener det ligger et enormt potensial for å videreutvikle og foredle avisen. Vi er midt i en utrolig spennende tid for bransjen, hvor de verste dommedagsprofetiene har måttet vike for optimisme og digital vekst. Det trigger meg voldsomt.

- Ikke enkelt

- Det har ikke vært en enkel prosess å takke ja til denne jobben, først og fremst på grunn av den fantastiske tiden jeg har hatt i Bodø Nu. Jeg er stolt av det produktet jeg har fått være med på å bygge opp der og er sikker på at jeg i min nye stilling vil ha en tøff konkurrent i lang tid fremover. 

- Jeg ønsker spesielt å takke Geir Are Jensen og Ståle Pettersen, mine tidligere medeiere og kolleger i Bodø Nu, for sjansene og tilliten jeg har fått. Og jeg må takke de utrolige medarbeiderne jeg forlater - jeg kommer til å savne hver og en av dem. Tiden min i Bodø Nu vil alltid være spesiell for meg. Men nå føler jeg samtidig at jeg er utrolig klar for et nytt kapittel og en ny reise i Avisa Nordland, avslutter Jensen.

Geir Are Jensen tar over

Bodø Nu melder at gründer og største eier i Bodø, Geir Are Jensen, blir ansvarlig redaktør i Bodø Nu.

– Vi blir stående på hver vår side i en krig jeg trodde vi skulle kjempe sammen. Men om verden ikke har forandret seg nevneverdig siden jeg var redaktør sist, vil både Bodø Nu og AN komme styrket ut av dette, sier Geir Are Jensen.

– Jeg ser frem til å ta redaksjonell ledelse over Bodø Nu igjen. Ikke minst på grunn av de dyktige og engasjerte folkene jeg skal jobbe samme med. Vi skal være den beste avisen for Bodø og bodøværinger også fremover, og det er masse som både kan og skal gjøres for å videreutvikle produktet, legger han til.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken