(Bergensavisen): Til tross for den kroniske tarmsykdommen ulcerøs kolitt, har han deltatt i flere realityprogram, som «Ex on the beach», «Paradise Hotel» og sist ut «71 Grader Nord».

Realitykjendisen Mario Riera (22) har siden fredag vært innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim.

Nå har han blitt verre.

– Jeg tatt masse ulike prøver for å sjekke hvor ille det er, får medisin intravenøst, og venter på å se om tarmene responderer, forteller Riera.

Om medisinen ikke fungerer, vil han muligens få utlagt tarm.

– Det er litt skummelt, men om jeg får det er det en grunn til det. Jeg tar det med positivitet, skjer det så skjer det. Når jeg går på do 20 ganger om dagen, styrer det livet mitt mer enn jeg styrer det selv, kanskje jeg med utlagt tarm kan få en mer normal hverdag, forteller Riera.

Det kan nå se ut til at han blir på sykehus frem mot jul. Han forteller at han får lov til å ha et besøk om dagen, men begynner å kjenne på at familien i Fyllingsdalen er langt unna.

– Det er ikke optimalt, men jeg føler meg ivaretatt på sykehuset og håper at det går rette veien.

Får trusler på sosiale medier

Riera har valgt å være åpen om det han mener er en tabubelagt sykdom for å skape mindre stigma rundt tilstanden.

Han deler følelser, bilder og oppdateringer fra sykehussengen med sine følgere på sosiale medier.

Realitydeltakeren forteller at han får mange fine og koselige tilbakemeldinger, som hjelper ham, og gjør det enklere å være på sykehus og å leve med sykdommen.

Men den mørke siden er hetsen.

Han forteller at han har fått meldinger han ikke velger å dele på Instagram og som han sletter umiddelbart.

Det er meldinger fra avsendere som sier de skal finne ham og henge han i en flaggstang. Og fra en avsender at han skulle finne sykehuset han ligger på og banke ham helseløs.

– Hvordan har noen hjerte til å skrive slike ting? Hva får folk ut av å være stygge med andre? Jeg prøver å ikke ta til meg stygge ting og hets, de ønsker at jeg skal svare, men om jeg viser navnene deres vil de fra hets fra mine følgere- og det vil jeg ikke.

Men av og til legger han ut bilde på Instagram av hetsen han får.

– Da blir folk kanskje litt redd for å sende, det virker som at folk bare skriver for å være eklest mulig, mener Riera.

– Blir du selv redd?

– Om noen finner sykehuset jeg ligger på og oppsøker meg for å banke meg blir jeg heller imponert, at noen kan skrive noe slikt viser hvor tullete folk kan være, mener Riera.