Begge Glimts vinger er ute med skade, og de er ute lenge. Spesielt kjipt for Sondre Sørli som mister hele sesongen og muligens starten på den neste. Kjipt også for Ola Solbakken som vi vel neppe ser i kamp før tidligst i august.

Skader hører dessverre med som en naturlig del av fotballen, og Glimt har fått sin del av sorten denne sesongen. Men et skademareritt for noen kan være starten på en drøm for andre. Spørsmålet er nå: Hvem skal Kjetil Knutsen bruke på kantene?

Knutsen bestemmer, og godt er det, men vi som følger med klubben kan jo likevel gjøre våre vurderinger. Meningene er mange på diverse forum.

Lasse Nordås fikk noe overraskende Ola Solbakkens plass som venstre kant i kampen mot Stabæk. Lasse gjorde en god figur selv om han er en helt annen spillertype enn Solbakken. Og egentlig en helt annen spillertype enn vi har sett på den plassen før. Men det funket, og kanskje var Kjetil Knutsens innfall bare to dager før kampen starten på 19-åringens drøm.

Hvem blir da foretrukket på motsatt kant som erstatter for Sondre Sørli? Flere ønsker å se Hugo Vetlesen fra start, og det er lett å si seg enig i det. Det er egentlig litt merkelig at ikke Hugo har fått flere minutter enn han faktisk har fått så langt denne sesongen (218). Han har virket veldig pigg og påskrudd de gangene han har kommet innpå.

Svenske Axel Lindahl har heller ikke gjort seg vekk de få gangene han har blitt byttet inn. 26-åringen har bra fart og ser ut til å ha tilpasset seg Glimts måte å spille på ganske greit. Et åpenbart alternativ, vil mange hevde.

Vi har ved flere anledninger sett at å dytte Patrick Berg ut som høyre indreløper har hatt positiv effekt. Ofte er Sondre Brunstad Fet blitt erstattet av Elias Hagen som overtok Patricks sentrale midtbaneplass. Det er sannsynligvis akkurat dette som kommer til å skje mot Sandefjord. Bortsett fra at Sondre ikke byttes ut, men brukes som høyre kant. Og altså inn med Elias Hagen fra start for første gang denne sesongen – en stor mulighet for oslogutten.

Pernambuco trente alternativt tirsdag, og er nok ikke aktuell for Sandefjord-kampen onsdag, men kan muligens være klar til lørdagens mot Viking. Når det gjelder Sebastian Tounekti ser det ut som om veien til en plass på laget og flere minutter er litt lenger å gå. Han preges fortsatt av å ha vært både skadet og syk, og på to landslagssamlinger for Tunisia.

Uansett hva Kjetil Knutsen til slutt bestemmer seg for, det er liten grunn til å tvile på at den 11-eren han tar ut er den beste.