Medlemmene i skigruppa "Stayer Active" fra Bodø tok tidligere i år kontakt med arrangørene for Marcialonga-rennet, det skriver TV 2. At det trolig ikke blir mulig for mange nordmenn å delta på det årlige høydepunktet for skientusiastene kunne nemlig ikke gjengen fra Bodø finne seg i.

Sammen med Kobberløpet tok gjengen kontakt med rennledelsen i Italia for å forhøre seg om det var aktuelt å arrangere en utgave av det populære rennet i Norge.

– En kjempeartig idé!, forteller Mona Mosti, daglig leder i Kobberløpet til TV 2.

Italienerne hadde tenkt tanken

Og etter at kontakten ble opprettet med den italienske arrangøren, kom italienerne raskt med svaret.

– Det hadde faktisk tenkt samme tanke som oss om det var mulig å arrangere det populære skiløpet også utenfor Italia, sier Mosti.

Dermed blir det arrangert "Marcialonga Arctic skirace" i slutten av januar.

Løpet vil bestå av de samme lengdene som det originale løpe med løyper på 70 og 23 kilometer. Startskuddet vil gå av samtidig som løperne som kommer seg til Italia står på startstreken i den italienske byen Moena 31. januar 2021.

Mosti forteller at påmeldingen ikke har begynt helt enda, men at de nåværende smittevernreglene i Norge vil begrense deltakermassen til maks 600 personer. Dermed gjelder det å sitte klar når påmeldingen til det ellers populære løpet åpner.

Morten Skjelbred, en av initiativtakerne i gruppa Stayer Active, var i ekstase da TV 2 tok kontakt.

– Vi var langt nede da vi hørt at det ikke ble løp i Italia neste år og at årets høydepunkt stod i fare, men det vi hører nå snudde nedtur til vill jubel. Det er helt surrealistisk, sier Skjelbred.

Kobberløpet har vært arrangert 51 ganger før i samme løypene i Sulis. Etter at flere får øynene opp for omgivelsene i Salten håper Mosti at den nye versjonen av Marcialonga nå skal være med på å gjøre løpet til en ny tradisjon.