Nordlys: SISTE: Politiet bekrefter klokka 00.45 at en mann i 60-årene er funnet død og at de etterforsker saken som drap.

En mann i 20-årene er pågrepet på stedet og siktet for forholdet.

Politiet etterforsker saken som drap, taktisk og teknisk etterforskning iverksatt, opplyser politiet klokken 00.46.

- Vi er i en initialfase og prøver å få et klart bilde av hendelsesforløpet. Det er vitneavhør og tekniske undersøkelser som vi prioriterer nå. Det er viktig for oss å få sikret så mange vitneavhør i nabolaget som mulig gjennom natten, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til Nordlys klokken 01.00 natt til lørdag.

Erklært død på stedet

Det var klokka 21.17 at alarmen gikk. I det rolige nabolaget sør på Tromsøya ble den idylliske sommerkvelden avbrutt av høylytte stemmer fra et av husene. Den første meldingen til politiet var at det pågikk høylytt krangling mellom to personer.

To politipatruljer ankom stedet 21.24, og en liten stund senere ankom en tredje patrulje. Klokken 21.58 opplyste Troms politidistrikt at det hadde skjedd en alvorlig voldshendelse og at en person var pågrepet.

- Den avdøde ble erklært død på stedet av legevaktlege, sier operasjonsleder Meyer.

En av naboene Nordlys har snakket med fortalte at han hørte roping etter klokken 21 fredag kveld. Han beskriver det som «aggressiv roping». Så ble det helt stille.

Familiær relasjon

Operasjonsleder Meyer sier at det er en familiær relasjon mellom den avdøde og den pågrepne mannen, men vil ikke utdype denne.

- Den pågrepne er under tilsyn av helsevesen, sier Meyer, som også opplyser at den pågrepne mannen har fått oppnevnt forsvarer.

Han vil ikke kommentere om det er gjort beslag av våpenliknende gjenstander, eller om det letes etter noe slikt.

Meyer sier at politiet ikke vil gå ut med mer informasjon før ut på dagen lørdag.

- Før vi gir mer informasjon må vi få gjort opp status på det arbeidet som er gjort gjennom natten, sier Meyer.

Krimteknikere på stedet

Operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt sa tidligere fredag kveld at den opprinnelige meldingen gikk ut på krangling mellom to personer.

Da Nordlys ankom stedet, var en eldre enebolig avstengt med sperrebånd. Politi og ambulanser var på stedet og naboene hadde stort sett trukket innendørs.

Like før klokka 23.30 ankom politiets krimteknikere til stede. De kledte på seg sine sedvanlige hvite dresser og satte i gang med de innledende undersøkelsene.

Ikke lenge etterpå ankom politiets etterforskere.