Gå til sidens hovedinnhold

Mann funnet død etter fall i Lofoten

En 48 år gammel mann er funnet død ved Blåtinden i Vestvågøy i Lofoten etter redningsaksjon i fjellet. Kvinnen han var på tur sammen med skal også ha falt i fjellet. Kvinnen skal ha brukket en fot.

Tidligere fredag meldte politiet at en kvinne har skadd en fot ved Blåtinden i Vestvågøy i Lofoten. En Sea King og personell fra Røde Kors forsøkte å ta seg fram til kvinnen.

Kvinnen ble funnet med brukket fot og ble fraktet til Gravdal sykehus. I den samme aksjonen skal politiet ha funnet en omkommet mann. Mannen, som er 48 år, skal ha dødd etter fall.

– Funnet et stykke unna kvinnen. Avdøde fraktet til Gravdal sykehus. De pårørende er varslet, skriver politiet.

Var på fjelltur sammen

Operasjonsleder Ulf Slettan i politiet i Nordland sier til AN at den avdøde mannen og kvinnen var på fjelltur sammen.

– Vi hadde kontakt med henne innledningsvis. Hun ringte inn og meldte fra om at hun trengte hjelp. Det var veldig dårlig forbindelse med henne da. Vi regner med at det skyldes en kombinasjon av veldig dårlig telefondekning og at hun var skadd og forkommen etter et fall, sier Slettan.

Han sier politiet da ikke hadde mange opplysninger, men ved hjelp av en lykt hun hadde på seg og Sea King-helikopteret ble hun funnet.

Fikk ikke tak i avdøde

Det var mye vind i området og ikke mulig for helikopteret å hente henne ned der hun var. Letemannskap måtte dermed flys inn så nært som mulig for å ta seg opp til den skadde kvinnen til fots.

– Kvinnen blir funnet klokken 17.12 av letemannskapene. Da forteller hun at hun har vært på tur med en annen person. Han var et stykke over henne da hun falt. Etterhvert prøvde hun å ringe han, men fikk ikke tak i han, sier Slettan, og fortsetter:

– Mannskaper fra Røde kors tar seg videre opp i terrenget å finner da den avdøde mannen rundt klokken 17.47.

Kommentarer til denne saken