Nordlys: En mann i 40-årene døde natt til fredag som følge av skadene han pådro seg i en ulykke med elsparkesykkel natt til tirsdag. Det bekrefter Universitetssykehuset i Nord-Norge overfor Folkebladet.

De pårørende er varslet.

Mannen har ligget kritisk skadet på UNN i Tromsø siden tirsdag.

– Ingen vitner til hendelsen

Politiet etterforsker ulykken og jobber ut fra en hovedteori om at mannen har hatt en ulykke med en elsparkesykkel. Han ble funnet bevisstløs på en gang og sykkelsti mellom 150 og 200 meter fra krysset mellom fylkesvei 86 og fylkesvei 855 i Finnfjordbotn.

Torsdag opplyste etterforskningsleder ved Finnsnes lensmannskontor, Bjørn Pedersen, at man venter på en teknisk undersøkelse av elsparkesykkelen. Undersøkelsen gjøres av Statens vegvesens ulykkesgruppe. Sparkesykkelen ble funnet ved siden av den avdøde mannen i 40-årene.

Politiet har etterlyst tips i saken, men hadde torsdag ikke fått henvendelser fra folk som har sett hendelsen.

– Vi har ikke mottatt opplysninger om at noen har vært vitne til hendelsen, sa Pedersen til Nordlys.

Bred etterforskning

Politiet har i samarbeid med Statens vegvesen ferdigstilt grundige undersøkelser på stedet der mannen ble funnet. Undersøkelsene har styrket hovedhypotesen til politiet, at dette var en singelulykke.

Vedkommende som fant mannen i 40-årene bevisstløs er avhørt av politiet, opplyser etterforskningsleder Pedersen hos politiet.

– Vi etterforsker bredt og ser også på andre mulige hendelsesforløp, sier han.