Mannen har vært innlagt på sykehus siden voldshendelsen og døde søndag 2. august.

Det skriver politiet i en pressemelding tirsdag.

Politiet har endret siktelsen i saken. Den siktede mannen er nå siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

- Vi utelukker ikke at siktelsen kan bli ytterligere endret på et senere tidspunkt i etterforskningen, sier politiadvokat Daniella RIvera i Nordland politidistrikt.

Les også: De ansatte sitter igjen med sterke inntrykk etter hendelsen: – Dette kan vi ikke forberede oss på

Den siktede er varetektsfengslet. Han ble besluttet løslatt av tingretten 28. juli, men politiet anket løslatelsen og fikk medhold hos Hålogaland lagmannsrett. Grunnlaget for dette var at en løslatelse kunne støte allmennhetens rettsfølelse og skape utrygghet. Siktede ble varetektsfengslet i åtte uker.

Det var i midten av juli at en mann i 20-årene ble sikret for grov kroppsskade etter å ha stukket en bekjent flere ganger med et skrujern i mage og/eller nakke. Etter det siste rettsmøtet den 28. juli erkjente siktede fortsatt ikke straffskyld.

Voldshendelsen skal ha funnet sted i juli i dagligvarebutikken Coop Mega på Fauske. Den skadde ble fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge etter hendelsen. Her ble tilstanden først betegnet som alvorlig skadet, men sannsynligvis utenfor livsfare. Videre ble det kjent at vedkommende ble holdt i respirator og hadde skader på ryggmargen.