Det er en større europeisk leverandør av fiberoverføring mellom land som har store tekniske problemer. Det fører til internettproblemer i store deler av Europa, samt USA, opplyser kommunikasjonsansvarlig Andreas Veggeland i Altibox til Dagbladet.

Altibox har rundt 618.000 kunder i Norge, og mange av dem kommer seg dermed ikke på internett søndag.

– Vi har nettopp fått bekreftet fra leverandøren som har problemer at de jobber med å løse feilen, men det er dessverre ikke noe estimert rettetid, sier Veggeland.

På sin Facebook-side skriver Altibox dette om problemene:

– Aj aj aj, en av våre leverandører som sørger for deilige internettsignaler, har for øyeblikket tekniske problemer. Det betyr at mange av dere kunder dessverre opplever treigt og fælt nett. Vi har alle våre beste folk på saken og skal jobbe og svette hardt for å få nettet på plass igjen!

De fleste Altibox-kunder har fått tilbake internett – enkelte nettsider sliter ennåID: 17422930oppdatert med at Altibox-kunder har fått nett tilbakeNTB

OPPDATERT 16.30:

– Nå har vi greid å optimalisere nettet som gjør at de fleste kundene har fått internettet opp igjen, sier kommunikasjonsansvarlig Andreas Veggeland i Altibox til NTB.

– Men underleverandøren som leverer i hele Europa og USA, har fortsatt problemer. Dermed kan enkelte nettsider slite, sier han.

Det er en større europeisk leverandør av fiberoverføring mellom land som har store tekniske problemer. Dette førte til problemer blant annet for Altibox' rundt 618.000 kunder i Norge som søndag ikke kom seg på internett.

– Vi kan ikke si at alt fungerer over alt, men det har ordnet seg for mange, sier Veggeland.

(©NTB)

(©NTB)