Gå til sidens hovedinnhold

Mamma var 80 år og hun prøve å ta sitt eget liv

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi leser ofte om selvmord, og det blant unge. Vi snakker mest om unge mennesker som tar sitt eget liv, men det er gamle som også tar sitt liv. Det er forferdelig å lese om alle unge som prøver å ta sitt liv og de som greier det. Det er ubeskrivelig vondt og trist, men da jeg fikk høre at min egen mor på hele 80 år prøvde å ta sitt liv, så var det veldig trist å høre. Jeg hadde aldri hørt om noen så gammel hadde prøvd å ta sitt eget liv. Det fikk meg til å tenke. Jeg hadde aldri hørt om det. Jeg trodde det bare var yngre som gjorde det. Jeg fikk sjokk og trodde ikke mine egne ører. Mange tanker angrep meg, hvorfor mamma, 80 år, var det mulig. Hun hadde tatt medisinene sine, hun var alvorlig syk og hadde tilgang til en hel apotekpose. Hun hadde hjemmesykepleien 2 ganger i døgnet, morra og kveld.

Hvorfor skrives det så lite om eldre som har prøvd å ta sitt liv og om de eldre som har klart å ta sitt eget liv. Jeg trodde mamma var den eneste her I landet som hadde forsøkt å ta sitt liv. Det slo ned som bombe.
Det er forferdelig, det også! For nå vet jeg det ikke er en unik hendelse. Men det er forferdelig trist. Nå tenker sikkert noen at hun var gammel og alvorlig syk. Den ser jeg også, men jeg etterlyser informasjon om gamle som prøver å ta sitt liv. Jeg har aldri hørt noen snakke om det!
Det er forferdelige greier dette også! Jeg skal tråkke litt i vepsebolet, for ingen snakker om det. De fleste av oss sier; blir jeg kreftsyk, så tar jeg mitt liv! Sterke ord, men jeg forstår tanken, absolutt! Mamma brukte å få dødsangst! Hvordan er det mulig at en dame på 80 år prøver å ta sitt eget liv. Men igjen,kanskje mamma var redd prosessen å dø? Jeg vet ikke... er veldig trist uansett alder. Samtidig forstår jeg det! Men det burde vært mer fokus på de gamle som prøver å ta sitt liv!

Kommentarer til denne saken