Etter fem år med lokal suksess feires jubileet med en internasjonal storsatsing og klare vekstmål framover.

I 2011 ble Bodø Yogafestival startet av Wessel Paternotte og Kristin Vikjord. I anledning femårsjubileet satses det stort, og målet er å gjøre Bodø til en kjent europeisk yogaby.
 

Bodø-bølgen

Tiden med dugnadsarbeid er omme. Stiftelsen er blitt til et aksjeselskap, og navnet er nå Arctic Yoga Conference (AYC).
– Bodø er allerede satt på kartet med bra anerkjennelse fra internasjonal presse. Nå skal vi bruke den bølgen og ri på den videre. Vi skal trekke fram det som er unikt med naturen vår og koble det til yogafaget med attraktivt faglig påfyll, sier styremedlem Linda Dokmo til AN.
Med seg på laget har de fått investor Tord Ueland Kolstad som hovedsponsor.
– Det er ment som et langsiktig samarbeid, sier styreleder Bjørg Helene Jenssen.

Spektakulær natur

Strategien framover er å hente innflytelsesrike fagpersoner og utøvere fra hele verden til den
spektakulære naturen i Bodø-regionen, beskriver de.
Hovedbudskapet er «yoga for alle – uansett nivå». At det kalles en konferanse betyr ikke at den praktiske yogaen og utfluktene tas bort fra programmet.
– Vi kommer alltid til å legge vekt på å ta folk med ut i naturen. Det er noe av profilen vår, og det er vi opptatt av å fortsette med, understreker Kristin Vikjord som er daglig leder.
Målet er at det årlige budsjettet skal økes fra 200.000 kroner til to millioner kroner i løpet av tre år. Pengene skal blant annet brukes til å hente yogakjendiser til konferansen i Bodø.
Det skal med andre ord gå fra dugnadsånd til profesjonelt arbeid året rundt.
 

Dalai Lama

– Yogamiljøer finnes det også andre steder i verden, men det å kunne sette det inn i våre rammer er helt fantastisk, mener Linda Dokmo.
Konferansen har planlagt samarbeid med Stormen og Scandic Havet, men leter etter flere lokale samarbeidspartnere som vil kombinere attraktiv natur og et dyktig regionalt yogamiljø med kjente gjester under konferansen 19.–21. juni. Ifølge Bjørg Helene Jenssen jobbes det nå med å få Dalai Lama på besøk til Bodø.
– Vi er i gang med prosessen og er ganske sikker på at vi skal få ham til Bodø, men om det blir til årets konferanse, vet vi ikke ennå, sier styrelederen.
Som en del av konferansen blir det også gratistimer for dem som ønsker å teste ut yoga.
Nye innspill
Thomas Litangen er et friskt pust i konferansestyret. Selv er han ikke en ihuga yogamann, men dyktig på arrangementer.
– Resten av styret er folk som er kompetente på yoga, så jeg tror det kan være bra for konferansen å få inn noen som overhodet ikke har den bakgrunnen. En som kommer med andre innspill og ser ting på en litt annen måte, sier Litangen som tror tiden er inne for utvidelse.