Gå til sidens hovedinnhold

Må koke vannet: - Vil være på den sikre siden

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter funn av mulig forurensning av drikkevann fra Saltstraumen vannverk, opprettholdes kokevarsel på drikkevannet i området.

Fredag kom den første meldingen om kokevarsel for de tilknyttet vannverket i Saltstraumen.

Onsdag er situasjonen fortsatt uendret:

- Svarene på vannprøvene som ble sendt videre til analyse, er nå kommet og det er fortsatt kokevarsel på vannet, sier drifts- og produksjonssjef Bjørn-Inge Ingvaldsen, Teknisk avdeling i Bodø kommune, til kommunens hjemmeside.

Han sier at det derfor sendes ut ny melding onsdag om at kokevarselet opprettholdes for alle vannabonnenter fra Saltstraumen vannverk – i området fra Skålbones til Valnes.

- Bodø kommune driver med nøye overvåkning av drikkevannskvaliteten og det er nå funnet noe som muligens kan være en forurensning av drikkevannet, nærmere bestemt en parasitt som heter Giardia lamblia, sier kommuneoverlege Kai Brynjar Hagen.

- Det er viktig å påpeke at det er en minimal fare for at dette skulle gi noen som helst negativ konsekvens. Men fordi det er en liten usikkerhet knyttet til dette, har vi gått ut med kokevarsel. Dette er for å være på den sikre siden, sier Kai Brynjar Hagen. 

Drifts- og produksjonssjef Bjørn-Inge Ingvaldsen ved Teknisk avdeling sier kokevarselet vil gjelde helt til ny informasjon blir gitt fra kommunen.

- Vi overvåker vannet og jobber kontinuerlig med å se på tiltak.  Vi fortsetter å ta vannprøver som vi sender videre til analyse, sier Bjørn-Inge Ingvaldsen.

Kommentarer til denne saken