Gå til sidens hovedinnhold

Er det et tynnslitt demokrati i Bodø?

Artikkelen er over 3 år gammel

NRK og AN direktesender debatt der spørsmålet om mangel på demokratiske prosesser i kommunene er tema.

Professor Asbjørn Røiseland ved Nord Universitet tok denne uka et kraftig oppgjør med det han hevder er et destruktivt kvasiparlamentarisk styresett i Bodø kommune. Han mener de mange utbyggingsprosjektene i Bodø skjer med byens borgere som passive tilskuere, mens den politiske posisjon mer eller mindre alene definerer og utvikler framtidens Bodø.

Dette danner bakteppe for en Lytring-debatt om demokrati og makt i kommunene i Stormen Bibliotek torsdag kveld.

Debatten kan følges på an.no fra klokken 19.00.

– Diskusjoner om lokaldemokrati har fått og får stor oppmerksomhet i Bodø, så det er et svært godt egnet tema for en Lytring. Målet er jo at både får belyst en rekke sider ved lokaldemokratiet, og samtidig stimulerer til videre diskusjon og debatt. Vi håper mange både kommer på arrangementet og deltar i den debatten vi håper vi klarer å trekke opp, sier kommunikasjon og markedssjef ved Nord Universitet, Lotte Grepp Knutsen.

Lytring er et samarbeid mellom Nord universitet og Nordlandsforskning om formidling av forskningsbasert kunnskap og samfunnsdebatt om mange temaer.

NRK Nordland og Avisa Nordland har nok en gang slått seg på lag for å sende debatten direkte på nett. Blant deltakerne finner vi blant annet Røiseland og to tidligere ordførere i Bodø. I tillegg til nåværende ordfører Ida Pinnerød. Debattleder blir NRKs Ole Marius Rørstad.

– Dette blir nok en meget interessant debatt å følge for publikum. Jeg regner med at temperaturen blir høy og påstandene mange. 

Og selv om professor Røiselands kritikk rettes mot Bodø kommune i kronikken, er dette en problematikk også i andre norske kommuner påpeker Rørstad.  

DELTAKERE:
• Asbjørn Røiseland, Nord universitet
• Dag-Henrik Sandbakken, KS
• Trude Andresen, rådmann i Øvre Eiker kommune
• Thor Woje – tidligere redaktør i AN, Nordlands Framtid
og Romerikes Blad
• Ida Pinnerød, ordfører i Bodø
• Ole Hjartøy, tidligere ordfører i Bodø
• Odd-Tore Fygle, tidligere ordfører i Bodø
• Møteleder Ole Marius Rørstad, NRK

Kommentarer til denne saken