Lurøy: To fjøs brant ned

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En gressbrann på Aldra i Lurøy er under utvikling.

Politiet i Nordland meldte følgende klokken 13.40 torsdag:

Gressbrann ute av kontroll, har spredd seg til en fjøs som nå er overtent. Ikke dyr i fjøsen. Ambulansebåt på stedet, politi og brannvesen på veg.

- Etter det vi kjenner til så skal det være en gressbrann på Stuvland, der det også skal være fare for en fjøsbygning i nærheten, opplyser brannsjef i Lurøy kommune, Atle Henriksen, til Rana Blad tidligere.

Klokken 15.48 opplyser brannsjefen at to fjøs har brent ned.

– Det stemmer. Vi spruter vann på tilstøtende bygg for å forsøke å berge disse. Vinden varierer med at det i ene øyeblikket er stille før det blåser friskt igjen. Vi venter på Sivilforsvaret som skal gi uvurderlig hjelp. Deres innsats vil sikre oss gjennom etterslukking og for å holde vakt gjennom natta. Det har ikke vært dyr i noen av byggene som er brent ned, sier han til Rana Blad.

Sivilforsvaret er på vei for å bistå.

– De holder på med å gjøre seg klare. Det dreier seg totalt om cirka femten personer som skal til øya. Vi har ikke fått oversikt over situasjonen og vet ikke mer før vi er på stedet. Det er politiet som har bedt oss om å bistå, sier Inger Storvik ved Sivilforsvaret i Nordland.

Rett før klokken 18.00 melder politiet at det er kontroll på brannen.

Artikkeltags