Plutselig troppet de populære figurene opp på flyplassen

Bædi og Børdi på Bodø lufthavn. Foto: Avinor

Bædi og Børdi på Bodø lufthavn. Foto: Avinor

Det var god stemning på Bodø lufthavn da SFO på St. Eystein fikk møte figurene Bædi og Børdi i «levende live».

DEL

I sommer lanserte Bodø lufthavn, som den første i Norge, barnekonseptet Bædi og Børdi, opplyser Avinor i en pressemelding.

Torsdag ble det invitert til lanseringsfest i ankomsthallen, hvor barna fra St. Eystein skole fikk møte duoen i levende live.

De to maskotene stammer fra appen som bærer samme navn, Bædi & Børdi. Her guider de barn og barnefamilier rundt på en rekke forskjellige attraksjoner.

- Her forteller de om de interessante, rare og morsomme tingene som kan læres og oppleves på de ulike stedene. Målet er å trigge lærelysten, slik at barn og barnefamilier får et ønske om å utforske stedet videre på egenhånd. Duoen skal ikke være en konkurrent til menneskelig guider og formidling, men en invitasjon inn i attraksjonenes verden og særegenheter, på barnas eget språk, kan vi lese i meldingen.

- Bædi og Børdi lærer barn om kultur og historie på sin egen, finurlige måte, forklarer Marthe Andersen, sjef for forretningsutvikling på Bodø lufthavn. Med sommerens ferske oppdatering av appen er de populære figurene nå å finne som guider på hele 26 steder rundt om i Norge, deriblant Bodø lufthavn, sier Marthe Andersen, sjef for forretningsutvikling.

I Bodø kan man for eksempel finne svaret på hvorfor byen kalles "flybyen Bodø", hva man kan gjøre for ikke å kjede seg mens man venter på flyet, og ikke minst, svaret på hvordan man tømmer doene på flyet.

Vi håper dette konseptet vil være med på å gjøre reiseopplevelsen ekstra spennende for både små og store, avslutter hun.

Bædi & Børdi-appen har mottatt både støtte og priser fra blant annet Innovasjon Norge og World Summit Awards.

Artikkeltags