Gå til sidens hovedinnhold

Lovendring åpner for halvfylt Aspmyra fra 17. juni

Stortinget har vedtatt at det kan benyttes adgangstester og koronasertifikat på fotballkamper og øvrige idrettsarrangementer. Det åpner opp for 5000 tilskuere.

Det var Bergens Tidende som først omtalte vedtaket i Stortinget mandag. Tanken er ikke ny. Bislett-sjef Steinar Hoen har lenge signalisert at han ønsker seg 5000 tilskuere om han får lov til å arrangere Bislett Games 1. juli.

For arenaer med mindre enn 10.000 plasser er det 50 prosent av kapasiteten som teller, melder VG. I dette tilfellet betyr det at halvparten av kapasiteten til Aspmyra stadion benyttes.

Den nye ordningen med mulighet til 5000 tilskuere kan komme i gang fra 17. juni. Da er det ventet at trinn tre i gjenåpningsplanen av Norge er presentert. Det er en forutsetning at trinn tre av gjenåpningen er kommet i gang. De regionale og lokale myndighetene må også følge de nasjonale retningslinjene.

I utgangspunktet var det lagt opp til minst 2000 tilskuere. Med koronasertifikatet kan det bli 5000 tilskuere i de kohorter der alle sitter på faste, tilviste plasser og den samlede tilskuerkapasiteten er over 10.000.

Kommentarer til denne saken