Narkopåvirket mann frikjent etter kjøretur

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

8 uker AN+ til kun 99,- Bestill her!

Mengden av det narkotiske stoffet klonasepam tilsvarte en alkoholpromille på over 1,2. Salten tingrett frikjente ham likevel for ruspåvirket kjøring.

Det var 26. august i fjor at mannen fra Indre Salten ble stanset på Vågan i Bodø. Han hadde da kommet hjem fra en ferietur i Riga og valgte å kjøre fra Bodø lufthavn.

Ved Vågan ble mannen stanset etter at politiet hadde fått meldinger om vinglete kjøring. Mannen ble mistenkt for å være påvirket og det ble tatt blodprøve av ham.

Promille

Det viste seg at han altså hadde det narkotiske stoffet  klonazepam i blodet, og mengden tilsvarte en promille på 1,2.

Aktor i Salten tingrett la ned påstand om fengsel i 22 dager og ei bot på 40.000 kroner.

Mannen forklarte i retten at han natt til søndag 23. august hadde vært utsatt for et uhell i Riga. Etsende væske hadde kommet i kontakt med foten hans og han følte sterke smerter.

Han oppsøkte deretter lege på et legesenter og fikk 10 tabletter han trodde var smertestillende. De ble gitt til ham i en pose. Mannen forklarte videre at han ikke fikk noe informasjon om hva disse tablettene inneholdt eller at han ikke kunne kjøre bil etter å ha tatt dem.

Han fikk ikke noen kvittering etter legebesøket, men sa han ikke følte seg ruset.

Samboer

Samboeren var med i bilen. Hun forklarte at hun ikke hadde vært med tiltalte til legen i Riga. Hun understreket videre at hun ikke hadde betenkeligheter å være passasjer i bilen fordi samboeren ikke virket ruset. Hun hadde dessuten selv førerkort og kunne kjørt dersom hun var kjent med at han var ruset.

Ifølge politiet virket mannen sløv, forvirret og ruset da han ble stanset.

Retten vurderte bevisene og kom fram til at de ikke kunne utelukke at tiltalte fikk utdelt tablettene av en lege i Riga under en helt ordinær legekonsultasjon. De la videre til grunn at mannen ikke ble orientert om at tablettene inneholdt dette stoffet og at han heller ikke lovlig kunne kjøre bil så lenge han brukte tablettene.

Retten valgte enstemmig å frifinne mannen.

Artikkeltags