Studenter vil tilby gratis juridisk bistand: - Alle kan komme til oss

Jusshjelpa i Nord-Norge er et gratis rettshjelptiltak, drevet på frivillig basis av studenter.

Jusshjelpa i Nord-Norge er et gratis rettshjelptiltak, drevet på frivillig basis av studenter.

DEL

Jusstudentene Ane-Margrethe Sandell Kristiansen og Bjørn Eikanger Hanssen setter kursen mot Bodø og Fauske 3. og 4. oktober 2019, Her skal de samle inn saker fra mennesker som trenger hjelp.

Formålet med turen er å vise at Jusshjelpa er et rettshjelpstiltak for hele Nord-Norge, og at terskelen er lav for å ta kontakt. Tilbudet er gratis, framgår det av pressemeldingen Jusshjelpa i Nord-Norge har sendt.

– Vi ønsker å gi de personene som møter opp et så godt svar som mulig. Det er ofte vanskelig på stående fot. Derfor blir de fleste sakene med tilbake til Tromsø der vi utreder saken, sier Ane-Margrethe.

Men det er ikke sikkert Jusshjelpa kan hjelpe i alle saker.

Jusshjelpa i Nord-Norge har spesialisert seg innenfor flere rettsområder. For å kunne gi best mulig hjelp har de valgt å plukke ut noen rettsområder som de satser ekstra på. De behandler blant annet barne,- familie- og arverett, husleierett, trygderett og arbeidsrett. De bistår også klienter i gjeldssaker, utlendingsrett, sosialrett og fengselsrett. Alle saksbehandlere jobber i tillegg med pengekrav.

– Vi oppfordrer de som har et juridisk spørsmål eller problem om å ta kontakt med oss. Det kan for eksempel være at man har et problem med å få utbetalt depositumet etter at man har sagt opp leiekontrakten eller at man har spørsmål i forbindelse med en skilsmisse. Alle kan komme til oss. Rådgivningen er gratis så man trenger ikke å bekymre seg for regningen, sier Bjørn, i nevnte pressemelding.

Jusshjelpa i Nord-Norge har saksinntak på følgende steder:

Fauske:

  • Fauske kommunes administrasjonsbygg på møterom 3, 3. oktober kl. 14.30 til 16.30

Bodø:

  • Nord Universitet, 4. oktober kl. 12.00 til 14.00
  • Stormen bibliotek, 4. oktober kl. 15.00 til 17.00

Jusshjelpa informerer også om at det ikke er mulig å timebestille, kun personlig oppmøte gjelder.

Artikkeltags