Gå til sidens hovedinnhold

Må trolig trekke seg fra kretsfinale

Artikkelen er over 3 år gammel

Hunstad har kvalifisert seg til kretsfinale i både G15 og G16-klassen i helga. Det byr på utfordringer.

Finalene skal spilles på Sagbakken i Mo i Rana. Normalt ville dette vært reservearena, men på grunn av at Stålhallen ble ødelagt i vinter, er det nå hovedarena.

Når også Mo IL og Junkeren skal spille 3. divisjonsoppgjør på denne banen lørdag, skaper det problemer.

Finalene i G15 og G16 var satt opp samme dag, men Hunstad og kretsen forsøkte å få flyttet G16-finalen, slik at det ble siste kamp lørdag.

Det har Mosjøen nektet på, og dermed er Hunstad satt opp med kretsfinale søndag klokka 14.00 i G15-klassen, og 16.00 i G16-klassen, med stort sett de samme spillerne.

– Det kan fort bli utfallet at vi må trekke et lag fra finalene. Det vil selvsagt være forferdelig trasig, men vi har bare de spillerne vi har. Vi har kun elleve spillere født i 2002, og fem-seks av dem er nødt til å spille finalen i 16-årsklassen også. I tillegg må vi fylle på med spillere født i 2004 og 2005, sier Jan-Arne Åsjord i Hunstad.

Må tenke på spillerne

Klubben har i hele år slitt med få spillere, men har likevel klart å komme seg til de to finalene. I tillegg er Hunstad i G13-finalen, som spilles lørdag.

– Vi har slitt litt med skader, og det har blitt tøff belastning for dem som har vært nødt til å spille for begge lagene. Det har vært marginalt at vi har klart å gjennomføre sesongen. Det at vi har kommet til finale med begge lagene, er egentlig helt utrolig. Det er veldig sterkt det guttene har prestert. Vi er en liten klubb, og må ta vare på de vi kan. Derfor vil det selvsagt være veldig trasig dersom vi må trekke det ene laget, ikke minst for guttene. Men vi som er voksne må diskutere om det er forsvarlig å spille begge kampene, sier Åsjord.

Trener Jan Fiske er selvsagt også fortvilet.

– Det er kjempetrist, ikke minst for de ungene som blir berørt. Vi en felles treningsgruppe, og har 21 spillere. To finaler så tett opp mot hverandre, blir for tett. Derfor er vi nødt til å prioritere, og det vil selvsagt være veldig trist for ungene på det laget som blir prioritert bort. I tillegg vil det være trist for ungene på det laget vi skulle spilt mot, som er uskyldige i dette. Vi vil jo ha dårlig samvittighet på grunn av dem også, sier Fiske.

Utfordringer

Hunstad har hatt den samme utfordringen i en god stund.

– Vi var klar over dette før sesongen, at vi var avhengige av spillere fra det ene laget for å holde det andre flytende. Vi har klart å flytte kamper, slik at det ikke har krasjet nå i tre sesonger, men denne helgen ble det krasj. Vi gjorde kretsen oppmerksom på problemstillingen for en god stund siden, sier Fiske.

– Hva tenker du om Mosjøen, som ikke vil flytte kampen?

– Det vil jeg egentlig ikke uttale meg om. Men jeg synes at det er synd, for de kunne løst denne situasjonen. Vi har et par halmstrå igjen, men det ser dessverre mørkt ut, sier Hunstad-treneren.

Avgjørelsen blir trolig tatt etter et foreldremøte torsdag kveld.

Håper på løsning

I mellomtiden håper både Hunstad og Nordland Fotballkrets at Mosjøen går med på å flytte kampen til lørdag kveld.

– Vi spilte inn et forslag om at G16 kampen spilles lørdag kveld 20.30. Dette forslaget er i første omgang avvist av Mosjøen. Konsekvensen blir da at Hunstad nå trolig trekker et av sine lag. Vi avventer nå en siste behandling fra Mosjøen om mulighet for kampendring før oppsettet er helt spikret, og håper dette ordner seg. Det er ikke aktuelt å erstatte noen av lagene da en kretsfinale skal spilles mellom avdelingsvinneren. Laget som eventuelt mister sin kamp blir da kretsmester, skriver serie- og kampansvarlig i Nordland Fotballkrets, Frank Aas, i en mail som er sendt ut til klubbene som skal spille kretsfinaler.

I A-troppen

Daglig leder i MIL Fotball Espen Isaksen sier at fire guttespillere er med i troppen til 3. divisjonskampen borte mot Stjørdals-Blink lørdag.

- To av dem debuterte tidligere i høst, og alle fire er aktuelle for kampen. Vi har forholdt oss til kampoppsettet for KM-finalene hele tiden, og hvis G16-kampen flyttes til lørdag kan vi ikke benytte disse spillerne. De kan ikke være to steder samtidig, sier han.

De fire spillerne er Fredrik Trongmo, Emil Stimo Dahl, Alexander Gløsen og Julian Berling.

Slik ser det opprinnelige oppsettet for helgens kretsfinaler ut. Alle kampene streames i utgangspunktet på ANtv, i samarbeid med Rana Blad.

Lørdag

16.00 G13 SMG 9er Åga - Hunstad

17.30 G14 SMG Innstrandens - Åga

19.00 J16 Jenter Innstrandens - Åga

Søndag

11.00 J13 SMJ 9er Halsøy - Vinkelen

12.30 J14 SMJ 11er Grand Bodø - Brønnøysund

14.00 G15 SMG 11er Olderskog - Hunstad

16.00 J15 Jenter Bossmo & Ytteren - Innstrandens

18.00 G16 Gutter Hunstad - Mosjøen

Kommentarer til denne saken