Gå til sidens hovedinnhold

Bodøreporteren Vilde vant fram mot 300 søkere. Nå skal hun på riksdekkende TV

Artikkelen er over 3 år gammel

Vilde Bratland Erikstad (21) fra Lødingen har de siste årene markert seg som programleder for NRK Nordland. Hun har blant annet laget flere utradisjonelle valgsendinger, og har helt siden hun var liten hatt en drøm om å bli programleder for NRK. Nå får hun drømmen sin oppfylt i beste sendetid på hovedkanalen. Fra mandag av tar hun over programlederjobben i NRK Innafor. Et program som tar opp vanskelige, og tabubelagte temaer, rettet mot unge mennesker mellom 20 og 29 år.

- Jeg er veldig glad. Dette har ikke gått opp for meg ennå, sier Erikstad til Avisa Nordland.

Kollektiv

Hun har visst om dette i et par uker, men først tirsdag kunne hun gå ut med nyheten.

- Allerede mandag starter jeg i jobben, og jeg har fått meg bosted i et kollektiv med personer jeg ikke kjenner, humrer hun.

Bratland tar over etter Emma Clare Gabrielsen som forlot det populære programmet i desember. Prosjektleder Tove Austad bekrefter at Bratland Erikstad tar over programlederjobben, og at NRK er svært fornøyd med å få henne ned til Oslo.

- Vilde har markert seg med god tilstedeværelse på skjermen, og vil føre med seg et nytt perspektiv for NRK Innafor, sier Gabrielsen.

- Leverte hver gang

Bratland Erikstad vant fram blant 300 søkere, og vil dukke opp både på NRK sine nettsider, og på NRK 1 i løpet av vårparten.

- Hun var helt klart den beste kandidaten. Vilde leverte på alle prøver, og hun har et unikt talent for dette, sier Austad.

Kommentarer til denne saken