Gå til sidens hovedinnhold

Litt ditt og litt mitt

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nettavisen har gjennom flere oppslag skrevet om hvordan Coop-ledelsen, styreledere og direktører bemektiger seg med skyhøye styrehonorar, direktørlønninger og pensjonsavtaler. Dette er opplysende, men forskrekkelig lesning. Ingen av de omtalte benekter det avisa skriver, men viser til at det er styret/styrene som fastsetter lønn og styrehonorar. Til sammenligning med lønn og honorarer i privateide Norgesgruppen, Norges største privateide dagligvarekjede, er Coop skyhøyt over. Så må en spørre seg, hvorfor er det blitt slik?

Nettavisen mener det er en hard kjerne, en indre kjerne, som bestemmer og bemektiger seg i coopsystemet.

Det er helt utrolig hvordan «Litt mitt og litt ditt» parolen, som Coop benytter for alt det er verdt for å få medlemmene til å tro at de har medbestemmelse og innflytelse, er en falsk illusjon. Det er bra at de faktiske forholdene blir kjent. Forhåpentligvis vil coopledelsen forstå at de er på ville veier. Og det må ryddes opp i den indre krets som nå styrer i Coop.

Bjørn Roald Olsen

Kommentarer til denne saken