Gå til sidens hovedinnhold

Linda fra Fauske kan bli ny fylkesråd

Artikkelen er over 1 år gammel

Linda Helen Haukland (KrF) fra Fauske foreslås som ny fylkesråd for næring etter Ingelin Noresjø, som nylig ble utnevnt til statssekretær i samferdselsdepartementet.

Linda Helen Haukland (48) er førstelektor i samfunnsfag ved Universitetet i Nordland, Bodø.

Hun har mellomfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, master i historie, og pedagogikk fra Nord Universitet. Har også doktorgrad i sosiologi fra samme studiested. I sin doktorgradsavhandling skrev hun om Høgskolen i Nordland sin prosess fram mot å bli et universitet, både i et norsk og internasjonalt perspektiv. De siste årene har hun forelest i samfunnsfag ved Nord Universitet.

Haukland er på fritiden leder i Bykirka - en pinsemenighet i Bodø som inkluderer mange nasjoner, opplyser fylkeskommunen.

Haukland er opprinnelig fra Fauske, men bor på nå på Tverlandet. Hun er gift og har tre barn.

Hun har blant annet skrevet bøkene "Hverdag i ruinene. Bodø 1940-1945", "Nye høyder. Framveksten av Universitetet i Nordland" og "Lærerutdanninga på Nesna 1918-2018".

- Jeg gleder meg stort til å ta fatt på denne svært spennende oppgaven. Samfunnsutviklingen i Nordland ligger mitt hjerte nært både privat og i min forskning, sier Haukland, som gleder seg til å ta fatt.

Tomas Norvoll (Ap) er svært glad over å kunne få Linda Haukland inn i fylkesrådet.

- I Nordland har vi full fokus på å skape ny aktivitet og nye arbeidsplasser. Næringsarbeidet vil derfor alltid ha høy prioritet i fylkesrådets arbeid. Jeg har stor tro på at Haukland med sin bakgrunn vil ha mye å tilføre fylkespolitikken i Nordland i tiden fremover, sier han.

Medlemmene i fylkesrådet utpekes formelt av fylkestinget.

Haukland vil derfor først kunne tiltre som næringsråd under neste fylkestingssamling som starter 24. februar i Mo i Rana.

Kommentarer til denne saken