Gå til sidens hovedinnhold

Lettvinte påstander fra en middelaldrende hvit mann

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Redaktør Hans Trygve Holm har åpenbart lett for å skrive om det meste som ligger han tungt på hjertet. Nå er det disse middelaldrende 30-40 åringene som hater vindmøller som opprører ham.

Les Hans Trygve Holms kommentar her

Det forteller meg én ting: Holm har aldri deltatt i en demonstrasjon mot vindmøller eller talt opp hvor mange middelaldrende menn som var til stede. Middelaldrende hvite menn er sjelden til stede der, de står stort sett med armene i kors og betrakter det hele med stor grad av misbilligelse, akkurat som Holm.

Min erfaring fra et rimelig aktivt Miljøvernpolitiske liv over mer enn 50 år ( jeg er 71) er at deltakerne stort sett består av kvinner i godt voksen alder, ungdom av begge kjønn og eldre gråhårede menn. Mulig Holm har en statistikk som viser at jeg er helt på viddene, men jeg tviler på at han kan framvise noe slikt?

Han hisser seg også opp over at anleggsarbeidere som selger sin arbeidskraft til utbyggerne blir antastet av vindkraftmotstanderne.
Har hr Holm noen gang tenkt over hvordan det føles for innbyggerne på Haramsøya med sine 13 km2 , 600 innbyggere og ett fjell, som vindmøllene skal stå på, å bli invadert av gravemaskiner og bulldosere med politibeskyttelse for at politikerne og hvite middelaldrende menn skal ha god miljøpolitisk samvittighet? Disse overgrepene er selvsagt helt ubetydelige sammenlignet med statsråd Tina Bru som følte seg utrygg og kalt for fi . .e.

Dette er selvsagt ikke noen god feministisk karakteristikk, men dessverre et velkjent folkelig mobbeuttrykk.
Hadde gjerne sett en mer presis beskrivelse: «Håndlanger for utenlandske kapitalkrefter som skor seg på norske strømkunder» f.eks, ville være mer i tråd med den jobben Tina Bru er satt til å utføre.

Kommentarer til denne saken