Gå til sidens hovedinnhold

Leteaksjon etter funn av førerløs båt med motoren i gang - så meldte synderen seg

Artikkelen er over 2 år gammel

Båten skal være stjålet.

Lofot-Tidende: – Det har blitt observert en båt uten personer i med motoren i gang utenfor Leknes havn. Alle nødetater er på vei til stedet. Vi vet ikke hva som har skjedd, sier kommandør Øystein Bjerke i 110-sentralen til Lofot-Tidende klokken 12.30 torsdag ettermiddag.

Et kvarter senere opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge at det skal gjennomføres søk i vannet.

– Klokken 11.58 fikk vi en melding fra politiet i Nordland om at noen hadde observert en plastbåt utenfor Leknes. Vi har fått identifisert dette som en RIB, som ligger i fjæra med motoren i gang, sier redningsleder Frode Iversen til Lofot-Tidende.

– Vi har satt i gang et søk fordi vi mistenker at det kan være noen som har gått i sjøen fra den båten. Vi vet ikke om det har skjedd noe, men må ta høyde for at det kan være folk i sjøen, sier Iversen.

Lofot-Tidende får opplyst at båten er stjålet.

Klokken 13.45 melder HRS at aksjonen er avblåst, da ingen personer er i havsnød.

 

Ifølge HRS er ambulansehelikopter fra Evenes på vei til Leknes.

Politiet, redningsskøyta «Norske Veritas», og en sivil båt er med i søket.

– Et Sea King-helikopter fra Bodø vil være fremme om 15 minutter. Helikopteret har med seg dykkere fra brannvesenet i Bodø, sier Iversen.

– Lokalt brannvesen gjør søk langs fjæra. Ettersom at motoren var i gang da båten ble funnet, har den nok ikke ligget der så lenge, legger redningslederen til.

Like før klokken 14.00 kom HRS med en gladmelding.

«Situasjonen er nå avklart, og det er ingen mennesker i nød. Stor takk til alle som deltok i søket, både frivillige og profesjonelle», skriver de på Twitter.

Politiet bekrefter at de anser saken for å være avklart.

«Vi er i kontakt med en person som erkjenner tyveri av båten og at han har «mistet» denne, ingen andre involvert. Vedkommende blir anmeldt».

 

Kommentarer til denne saken