Storm i et ølglass

Advokat John Christian Elden er klar på at Turnout MC ikke er noen kriminell MC-klubb, slik politiet i Salten hevder.

Advokat John Christian Elden er klar på at Turnout MC ikke er noen kriminell MC-klubb, slik politiet i Salten hevder. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevNoen politifolk i Salten er sjokkerte over et kommunalt vedtak som i utgangspunktet besto av et makeskifte av tomt mellom kommunen og MC-klubben Turnout. Klubbhuset skal stå urørt der har gjort fra 1999, men tomten øker med ca 600 kvadratmeter. Det blir ingen forskjell i klubbens virksomhet eller drift. Et enstemmig kommunestyre stemte for å selge et mindre tomteareale til klubben, men det var noe uenighet om størrelse og pris.

Les også: Turnout MC får kjøpe tomt

Les også: Politiet er sjokkert over politikere i Fauske

Les også: - Hoderystende naivt eller skremmende kunnskapsløst 

Bakgrunnen for frustrasjonen skal liksom være at klubben noen år tilbake ble dømt for å ha skjenket alkohol uten først å ha søkt om bevilling. Høyesterett så med nåde på dette, da det bygget på en erkjent misforståelse om skjenkereglene.

Les også: Turnout MC er dømt 

Men så kommer kolumbiegget. Noen i politiet påstår at MC-klubben er «en kriminell klubb» og at medlemmene «har mange dommer på seg». Dette skal skyldes en mange år gammel misforståelse hos Kripos om at Turnout var en supporterklubb til Hells Angels. Det stemmer ikke (hadde de vært det hadde de sikkert skrytt av det slik de andre supporterklubbene gjør). Politiets «bevis» skal være en kalender på veggen over når de ulike MC-klubber i Nord Norge har sine fester slik at man prøver å unnlate for mange kollisjoner. Hells Angels har visst også fester. I likhet med Holy Riders.

Dette var kjent også da vi var i retten, og påtalemyndigheten på direkte spørsmål fra dommerne erklærte at påtalemyndigheten ikke hadde opplysninger om at Turnout var noen kriminell klubb eller ble regnet som en 1%-klubb.

Les også: "Sitter ikke på noen opplysninger som tilsier at dette regnes som en kriminell motorsykkelklubb"

Les også: Frp-Kenneth mener Turnout mc har gjort opp for seg etter dette lovbruddet 

Turnout ble stiftet i 1991 som en selvstendig klubb. I 2009 ble de forespurt om de ville være en supporterklubb til HA, men de takket nei til dette da de ikke ønsket å være det. Den som hadde tatt seg bryet med å se på Hells Angels sin egen oversikt over klubber og supporterklubber – som jeg har fått fra Kripos – vil se at Turnout ikke er blant disse.

Når jeg påpeker det samme som Kripos har redegjort for, svarer politiet med å skape en ny storm og hevde at «medlemmene av Turnout er straffet 70 ganger».

Les også: Politiet: Turnout-medlemmer straffet for 70 forhold 

Politiets taushetsbrudd skal jeg la ligge her. Påstandene var ukontrollerbare da ingen har tilgang til slike opplysninger. Som følge av utspillet er det sjekket med medlemmene. Mens de har vært klubbmedlemmer har de visst samlet 17 bøter – mest for trafikkforhold og forseelser. Det skal være avsagt 4 dommer. Ingen av forholdene har tilknytning til MC-virksomheten eller begått av flere i fellesskap.

Det er dumt å lage storm i et ølglass. Og helt unødvendig. De har kjørt MC i 25 år; la dem holde på i 25 til.

I 2009 ble de forespurt om de ville være en supporterklubb til HA, men de takket nei til dette.

Artikkeltags