Når FpU kaster kampesteiner i glasshus

Tamponger og bind koster, men dette er ikke tema i AUFs parole på kvinnedagen, slik AUF mener FpU hevder.

Tamponger og bind koster, men dette er ikke tema i AUFs parole på kvinnedagen, slik AUF mener FpU hevder. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Motsvar til Nordland FpU - 29. februar 2016 - AN DEBATT

DEL

LeserbrevFå AN Digital i 3 måneder for prisen av 2!

Kjære FpU, vår parole på kvinnedagen er ikke som dere påstår «Mensen er dyrt - ja til gratis bind og tamponger til landets kvinner!», men det vi har planlagt er «Sikkerhet må komme først - håndhev sexkjøploven». Vi skulle gjerne invitert dere med på denne, men så må vi jo huske på at dere er mot sexkjøploven og den tryggheten denne medbringer for kvinner og menn som lever i og av prostitusjon.

Les også: AUFs latterlige forslag når stadig nye høyder 

FpU kaster atter en gang kampesteiner i glasshus med innleggene sine. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal reagere når Bodø-leder, Kassandra Petsas, kaller våre prinsipielle politiske saker for «latterlig.» Selv er hun med i et ungdomsparti som fremmer saker som «fedme er selvforskyldt,» «intolerante trossamfunn bør miste statsstøtten,» og attpåtil ønsker hun seg en hel haug med offentlige ordninger kombinert med et urealistisk ønske om å avskaffe skatt.

Vi i AUF har alltid vært opptatt av å forenkle folks hverdag. Vi vil ha en ordning hvor jenter og kvinner under videregående eller høyere utdanning skal få bidrag for å dekke sine utgifter som jenter, enkelt og greit, fordi dette ofte er en uheldig utgiftspost når man lever på stipend fra lånekassen. Jeg sier ikke at tamponger er dyrt, men det koster.

For oss er dette en viktig prinsippsak, samtidig som den kan forenkle mange jenters liv - unge kvinner har en utgift de selv ikke har bestemt, og ikke kan bestemme.

Likestilling har alltid vært en av våre største kampsaker, på flere ulike arenaer. det er derfor vi på kvinnedagen fremmer en viktig parole - fokus på å håndheve sexkjøploven. Dere på høyresiden vil fjerne denne, og med det fjerne sikkerheten til de som jobber som prostituerte. Den grove volden og voldtektene har gått ned siden loven tredde i kraft, og det skal ikke deres parti ha noe av fortjenesten for - siden det dere vil er å fjerne sikkerheten til disse menneske og sørge for at dere selv kan dra på offentlige bordeller når det passer dere. Dette nekter vi i AUF å la bli virkelighet, og vi håper mange vil stå sammen med oss i denne kampen.

AUF vil alltid stå i bresjen for kvinnesaker som vi både mener, tror og vet er viktige. Forslaget FpU mener er latterlig, vil uten tvil være en av disse sakene - med eller uten dem.

Artikkeltags