Kristne bør stå opp for skapelsestroen som har langt bedre argumenter enn utviklingslæren


Norske professorer mener at Charles Darwins bok fra 1959 "Om artenes opprinnelse gjennom det naturlige utvalg" er tidenes viktigste bok. 
(Foto: De Norske Bokklubbene/NTB Pluss arkiv)

Norske professorer mener at Charles Darwins bok fra 1959 "Om artenes opprinnelse gjennom det naturlige utvalg" er tidenes viktigste bok. (Foto: De Norske Bokklubbene/NTB Pluss arkiv) Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDet er helt enestående det som har skjedd i Norge når en av landets toppmedisinere har viet sitt liv til debatten om skapelsestro eller evolusjonslære. Det er ingen lett kamp. For vi kjemper ikke bare om argumenter her. Vi står overfor en sterk, ny tro. Kjell J. Tveter setter fingeren på et hovedproblem i moderne åndsliv.

Apekatten, som har fått en sentral rolle i evolusjonsteorien, spiser i seg mer og mer av Bibelens blader – i debatten i samfunn, politikk, media og kirke. Den bør spiser bananer, og få leve i sitt naturlige habitat. Derfor bør de kristne stå opp for skapelsestroen som har langt bedre argumenter enn utviklingslæren. Men selve debatten får du på fremragende vis servert i Kjell J. Tveters bøker: « Skapelse eller utvikling. «Livets Mysterium» og «Den lille skapelsesbok».

Å. H.

Artikkeltags