Nesten 3000 billetter er solgt til tre konserter med Leif Ove Andsnes i Bodø de neste dagene.

Kulturministeren kommer

Det er samtlige av Beethovens klaverkonserter som skal framføres i løpet av 19., 20. og 21. juli , for første gang samlet av Andsnes.

Forventningene er store til framføringen, og kulturminister Thorhild Widvey bruker sin ferie til å gå på konserten lørdag. Hun gleder seg stort.

- Jeg ble invitert av Nordland Musikkfestuke til konserten med Leif Ove Andsnes, og kunne ikke si nei til denne unike opplevelsen. Bodø er jo eneste spillested i Norden, og Stormen konserthus har akustikk i verdensklasse, uttaler Widvey til an.no.

Les: Gleder seg til Ludwig

Med seg har Andsnes et av verdens mest velrenommerte orkestre; Mahler Chamber Orchestra. Sammen framfører de Beethovens klaverkonserter 1-5 og Korfantasi i tre konserter på fire dager.

Prisvinnende

Prosjektet har Andsnes jobbet med de siste fire årene, så langt har det resultert i tre kritikerroste plater. I april ble han tildelt prisen for årets innspilling av anerkjente BBC Music Magazine. Andsnes fikk også pris for årets concerto-plate

Bodø er det eneste nordiske spillestedet for turneen som heter "The Beethoven Journey".

– Det blir både rart, men likevel deilig å sette punktum for dette prosjektet, har Andsnes uttalt til Avisa Nordland. Etter å ha «levd med» Beethoven og hans musikk i fire år går turen fra Bodø direkte til London og Royal Albert Hall, hvor turneen skal avsluttes som en del av BBC Proms.

Hele turnélista for 2015:

Paris
New York
Shanghai
Tokyo
London
Bodø