Sommeren 2020, blei ikke som forventa... Min samboer, som aldri har vært nord for Trondheim sku endelig få opplev den byen æ e vokst opp i og hatt i mitt hjerte.

Lite visste vi ka som venta oss, da han 2 -3 uka inn i ferien måtte ta kontakt med Legevakta i Bodø. Han klagde over smerta i sia og opp mot brystet, kom til legevakta, ble tatt prøva av, fikk smertestillanes og blei sendt heim.

Dette skjedde 2-3 ganga før han tilslutt kom inn på akutten på Nordland sykehuset, fikk ei natt der, blei sendt hjem med beskjed om at dersom han ikke ble bedre, skulle legevakta ha lavterskel for å send han inn igjen.

Det går noen daga, så blir han dårlig igjen, ring legevakta, de tar blodprøva og finn ut at han har mest sannsynlig gallestein, men de send han hjem med samme beskjed om å ta smertestillende... Han må ta enda mer kontakt med dem, men blir bedt om å ta kontakt med Daglegevakt, for det er kun de som kan henvise han videre noe sted...

Tilslutt blir han så dårlig at æ må ring ambulanse, de tar han med til legevakta igjen, og etter flere prøver blir han igjen sendt til akutten på sykehuset. Der blir han værende, og får beskjed om at han skal få fjerna de gallesteinene, etter noen dager der så får han beskjed om at de skal fjerne galleblæra og gallesteinene, og når de da har satt en dag for operasjon, så må de allikevel utsett det til dagen etter.

Dagen etter blir han etter mye om å men sendt inn for operasjon, å der finn de ut at han har betennelse i galleblæra, og enormt mye gallestein, dette gjør at han må ligg på overvåkinga inntil videre, med blodtilførsel og dren, og 24/7-overvåking.

Så nu kommer det æ har lurt på ei stund, KOR i helsiken mange ganga må en person innom legevakta før at dem blir tatt alvorlig? Skal det virkelig gå på helsa laus før man får den hjelpa man treng?

Mange vil nok bli fornærma og alvorlig hissig - men man kan skryt så mye man vil om Bodø by, men dette her e lavmål så det hold... Greit vi e inne i ei spesiell tid, men vi må ikke gløm den vanlige mannen i gata som kan få andre symptoma enn Covid19-symptoma.. SKJERP DÅKKER...

Å bare så det e sagt, det kommer til å bli sendt en klage inn til Bodø Kommune ang dette.. For det e ikke sånn man skal behandle folk, enten det e turista eller fastboende...