Legekontoret i Bodø tar grep: - Ta kontakt via vinduet

Per Allan Stenberg på Tverlandet legesenter har tatt koronagrep.

Per Allan Stenberg på Tverlandet legesenter har tatt koronagrep. Foto:

DEL

I samråd med smittevernoverlegen gjør Bodøs legekontorer egne grep for å begrense smittespredning av koronaviruset.

- Helsekontoret har hatt allmøte med alle fastleger, via videolenke, og det er en forent enighet at man vil begrense antall besøk på legekontorene, sier helseleder Stian Wiik Rasmussen i Bodø kommune i en pressemelding.

På Tverlandet legesenter har fastlege Per Allan Stenberg og kollegene allerede gjort flere grep. Han viser til at Bodø kommune nå etablerer en egen legevakt for personer med akutte luftveissymptomer, og at smittevernoverlegen Kai Brynjar Hagen har bedt legekontorene gjøre grep for å begrense smittespredning.

- I påvente av at den nye legevakten åpner, har vi fått låne oss noen lokaler i underetasjen her, med en egen inngang der vi kan ta imot pasienter med akutte luftveissymptomer, sier Stenberg.

Han sier videre at legesenteret har stengt hoveddøren og bedt folk ta kontakt via vinduet.

- Her er det enten legesekretær eller leger som snakker med folk, og så blir de vurdert om de har et behov for å bli undersøkt nærmere, og da slipper de selvfølgelig inn, sier Stenberg.

- Det er viktig å påpeke at vi ønsker å gi et godt tilbud, men at vi ikke ønsker å åpne dørene slik at vi får en ansamling med folk. Vi ønsker selvsagt ikke at de skal stå ute og fryse, men for eksempel kan de som kommer med bil vente i bilene og bli oppringt når de skal komme inn til time, sier Stenberg.

Artikkeltags