Gå til sidens hovedinnhold

Tvilsomt på Aspmyra

Artikkelen er over 19 år gammel

Bodø/Glimt har - med rette - fått mye skryt for «nye» Aspmyra Stadion. Sist i forbindelse med den uhyre vellykkete landskampen i mai. De investeringer som er gjort tror vi både Glimt og Bodø vil få mye igjen for etter som årene går.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Det er derfor trist - og unødvendig - at man ennå ikke har klart å løse problemene med garderobeforholdene for de som bruker kunstgressbanen ved stadion. Dette er andre og mindre lag enn Glimt og vi skjønner godt at de føler seg overkjørt av storebror i denne saken.

Jeg skjemmes over å ta imot andre lag når vi ikke kan tilby dem bedre forhold, sier Grand-veteran Ole Marius Strand og får følge av lederne for de andre «smålagene». For de er alle små i forhold til Glimt. Det betyr at de i visse situasjoner må finne seg i å stille i andre rekke, blant annet i sponsormarkedet.

Men det innebærer også et ansvar å være storebror. Et ansvar for å opptre uten arroganse og nedlatenhet mot de som driver sine sport på et noe lavere nivå. Ut fra det som er kommet fram i denne saken, kan det virke som om Glimt ikke helt har skjønt dette.

Den gang Bodø/Glimt fikk overta Aspmyra, var det enkelte som advarte mot å gi all kontroll til en bruker og spådde at nettopp dette ville skje. At Glimt ville få alle fordelene, mens byens andre lag ble taperne.

Det er en av grunnene til at kommunene fikk md i kontrakten med Aspmyra Eiendomsutvikling(AE) at selskapet forplikter seg til å sikre de andre algene like godt forhold som før.

Det er denne kontrakten AE nå bryter, ifølge kommunen. Dersom dette er riktig, ser vi ingen grunn til at denne sakene ikke skal få en rask løsning. Kommunen bør pålegge en utbedring av garderobeforholdene. Hvis feilen ligger hos AE og Bodø/Glimt, bør de også finne de gode midlertidige løsnigene. En av dem er å la de andre lagene få bruke garderobene på Aspmyra gratis, inntil kontrakten er oppfylt.

Uansett bør denne saken raskt ut av verden. Både av hensyn til de lag som rammes og til Glimt elv. Goodwill er noe et toppidrettslag lever av og Glimt har mye å tape på at det fester seg et inntrykk av at laget er arrogant.