Kjære leser. Så er vi i gang igjen. Snøen har meldt sin ankomst. Med den følger vinterens farligste kombinasjon:

Utenlandske vogntog med blanke sommerdekk på elendige nordnorske veier. Landsdelens medier gjør knapt annet enn å rapportere om ulykker, farlige situasjoner og vogntog ute av kontroll. Konsekvensen er i beste fall at veier stenges i timevis. I verste fall død og fordervelse.

Det er bare ren og skjær flaks at ikke flere liv går tapt. Det er komplett uforståelig at dødsdansen får fortsette, år etter år, uten at det settes inn tiltak som virker.

Ukontrollert isdans

Sist torsdag: Et utenlandsregistrert vogntog sperrer E6 på Setsåhøgda mellom Rognan og Fauske. Hengeren hadde på egen hånd tatt turen over i motgående kjørefelt. Vogntoget var ikke skodd for våre forhold. Samme dag på riksvei 17 i Gildeskål: Et russisk kjøretøy uten veigrep, og en fører uten kontroll, sperrer hele veien. I går formiddag: En russisk ekvipasje sperrer veien ved Tjernfjell uten muligheter for å forsere stigningen på egne hjul. På samme tid utfører en landsmann ukontrollert isdans på dobbel aksel over Saltfjellet.

Ren og skjær russisk rulett.

Dramaet på nordnorske vinterveier synes ikke å ha noen ende. Bare i oktober ble det rapportert over hundre vogntog som har stått på kryss og tvers i Nordland. I et tilfelle skled et førerløst vogntog 200 meter og traff en bil. Til alt hell kom de tre personene i bilen fra det i god behold. Samme dag sperret tre vogntog E6. Det førte til at ambulansefolk under utrykning måtte bære pasienten forbi de tre vogntogene til en ventende ambulanse på den andre siden. Det hører med til historien at veien var stengt i seks timer fordi sjåførene motsatte seg bilberging. De hadde ikke penger til å betale for seg.

Det grelleste eksemplet så langt i høst er kjøretøyet som havarerte ved Grong for ei uke siden. Doningen mistet to slitte sommerdekk i fart. Til alt hell ble ingen truffet av de løpske dekkene. Likevel valgte den polske cowboyen å fortsette galmannsferden - På felgene!

Minimal risiko

Dette går ikke lenger. I andre arbeidsforhold er reglene så strenge for helse, miljø og sikkerhet at det må skrives avviksrapport bare en ansatt får et rift i fingeren. Men på veiene er det lovløse tilstander. Her får dødspatruljer på flere titalls tonn fritt spillerom. I hele Nord-Norge har Statens vegvesen bare 21 kontrollører. De skal følge sine arbeidstider og frihelger. Risikoen for å bli stoppet er minimal. Og blir man først tatt med ulovlige dekk er straffene åpenbart så lave at selskapene ikke bryr seg.

Også i offentlige selskaper, som eksempelvis Bring, engasjeres Øst-Europeiske transportører uten at det stilles et eneste krav til sikkerhet.

Forsettlig drap

Narvik-prest Trond Lakså beskriver sjåførenes oppførsel som forsettlig drap. Det er en dekkende beskrivelse for en fører som med vitende og vilje legger ut på isete veier i et 50 tonn tungt vogntog uten mønster på sommerdekkene.

Kjære norske myndigheter og politikere. Dette er et nødrop. Ta grep nå. Beskytt oss og våre barn som ferdes langs veiene. Vi har ikke et eneste liv å miste.

God helg!

Jan-Eirik Hanssen, sjefredaktør Avisa Nordland.

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under saken: