Julenissen fra Irland

Artikkelen er over 12 år gammel

"Julenissen kommer fra Irland" het programmet som TV 2 sendte i går kveld. Det var en rørende dokumentar om Shirley Bottolfsen, damen som etter hvert er blitt en institusjon i Bodø.

DEL

Leder Hvor mange mennesker som har fått hjelp takket være Shirleys innsats, vet vel ingen. Men det er et faktum at hun har samlet inn millioner av kroner til gode formål opp gjennom årene. Derfor er det høyst fortjent at denne ildsjelen også fikk sitt eget tv-program på riksnettet.

"Den irske spurven", som Shirley gjerne kalles, er i ferd med å bli landskjendis. NRK har laget innslag om henne, og i går var det altså duket for egen dokumentar på TV 2.

Shirley Bottolfsen har vært frivillig hjelpearbeider i mange, mange år. Utallige fattige, syke og hjelpetrengende mennesker har fått det litt enklere i jula eller i hverdagen, takket være hennes innsats. Det kan nok være de som oppfatter henne som masete, der hun vandrer rundt i Glasshuset med innsamlingsbøssa, men ingen er i tvil om at "maset" hjelper mennesker som virkelig trenger det.

Det skal et ukuelig pågangsmot til, for å holde engasjementet og innsatsen oppe år etter år, slik Shirley gjør det. Og det er faktisk også en stor jobb å organisere alt det hjelpearbeidet hun har iverksatt. At Shirley også har møtt mye motstand på sin vei, skal heller ikke stikkes under en stol. Noen ganger har motstanderne argumentert med rent praktiske eller økonomiske hensyn. Andre ganger kan man ane at det er Janteloven som er ute og går.

Derfor er det så imponerende at Shirley Bottolfsen fortsetter å stå på.

Shirley Bottolfsen gjør, som så mange andre som har drevet hjelpearbeide, en banebrytende innsats. Det er takket være slike ildsjeler at vi har den godt utbygde velferdsstaten vi har i dag. Humanitære organisasjoner har opprettet og innført sosiale tjenester som det offentlige har tatt over etter hvert. Hvordan hadde helsevesenet her i landet sett ut uten sanitetskvinnenes innsats?

Derfor trenger vi humanitære organisasjoner og frivillige hjelpearbeidere som Shirley Bottolfsen. "Den irske spurven" i Glasshuset har gjort en formidabel innsats for sine medmennesker. Før jul fikk hun Kongens fortjenstmedalje. I går fikk hun egen tv-dokumentar. Alt sammen ærlig fortjent!

Hvor mange mennesker som har fått hjelp takket være Shirley, vet vel ingen.

Artikkeltags