I februar kom nyheten om at den svenske kunststjernen Lars Lerin skal stille ut sine bilder under årets utgave av Nordland Musikkfestuke. Naturen står sentralt i hans kunst, men han maler også husfasader og interiør. Nord-Norge og særlig Lofoten ligger kunstnerens hjerte nært.

Og tidligere denne uken kom maleriene hans til byen.

Da AN besøkte kunstforeningen var det usikkert om Lerin ville komme til Bodø som planlagt. Årsaken til det er koronasituasjonen i Karlstad og Värmland, der kunstneren bor og arbeider.

Nå bekrefter Musikkfestuka at Lerin deltar digitalt. Alle arrangementer vil gå som planlagt, og Lerin skal delta digitalt på kunstnersamtalen med Tom Remlov og Sverre Koren Bjertnæs i Stormen bibliotek søndag 8. august.

- Faren for endringer i programmet grunnet pandemien er noe vi har lært oss å leve med. Vårt fokus er alltid på å levere de beste mulige opplevelsene, og sammen med Bodø kunstforening, Stormen bibliotek og Lydteamet har vi fått til en god løsning som likevel vil gi publikum et nært møte med en av Skandinavias for tiden mest kjente kunstnere, skriver Musikkfestuka i en pressemelding.

Festivalutstillingen med malerier, grafikk og skulpturer av Sverre Koren Bjertnæs åpner fredag på Bodøgaard kunst & kultur. Kunstneren selv deltar som planlagt både på utstillingsåpning og kunstnersamtale.