Johaug: – Forstår ikke at jeg får 14 måneder

Therese Johaug fkorteller om en hverdag som ha rblitt snudd helt på hodet etter at hun nå venter på avgjørelsen om hvor lang utestenging hun vil få etter at hun avla positiv dopingtest tidligere i høst

Therese Johaug fkorteller om en hverdag som ha rblitt snudd helt på hodet etter at hun nå venter på avgjørelsen om hvor lang utestenging hun vil få etter at hun avla positiv dopingtest tidligere i høst Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg er glad for at påtalenemnda har trodd på det jeg har sagt. Men jeg forstår ikke at det som har skjedd kan gi grunn til 14 måneders utestengelse, sier Therese Johaug om påtalenemndas innstilling.

DEL

«Jeg er glad for at påtalenemnda har trodd på det jeg har sagt. Men jeg forstår ikke at det som har skjedd kan gi grunn til 14 måneders utelukkelse. Jeg ser nå fram til at saken skal behandles i domsutvalget og håper at det kan skje så raskt som mulig. I mellomtiden vil jeg forsøke å trene så godt jeg kan mens jeg er suspendert», sier Therese Johaug i en pressemelding fra hennes advokat Christian B. Hjort.

Utestengelsesperioden vil gjelde fra 18. oktober i år, skriver nemnda i en pressemelding. Innstillingen ble offentliggjort tidlig tirsdag ettermiddag. Nemnda har lagt ned følgende påstand:

«Therese Johaug dømmes til tap av retten til å delta i konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv for en periode av 14 – fjorten – måneder, med virkning fra tidspunkt for ilagt suspensjon 18.10.2016.»

Utestenges Johaug i 14 måneder med virkning fra september, rekker hun både neste års sesongstart og 2018-OL. OL i Pyeongchang starter i februar 2018.

Artikkeltags