Allroundlandslaget i langrenn startet både i 2018 og 2019 opp sesongen med samling i Sulitjelma. Det samme var planen i 2020, men de planene røk på grunn av koronapandemien.

Nå er det klart at verdens suverent beste landslag også i år må droppe turen nordover.

– Vi skulle veldig gjerne kommet til Sulis nå, men vi får det dessverre ikke til på grunn av korona. Slik som det ser ut nå, så blir den samlingen vi skulle hatt i mai avlyst. Vi forholder oss lojalt til rådene om å begrense reising mest mulig, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til Avisa Nordland.

Oppvartning uten sidestykke

Selv om det ikke har blitt noe besøk på Jakobsbakken de to siste årene, utelukker sjefen på ingen måte at skilandslaget kommer tilbake når verden har normalisert seg litt mer.

– Vi var i Sulis to ganger, og ble behandlet ekstremt bra. Det er en fantastisk plass for oss å være, og vi fikk en oppvartning uten sidestykke. Så vi kommer mer enn gjerne tilbake. Så får vi ta til takke med å trene hver for oss nå i denne tiden, sier Myhr Nossum.

OL til vinteren

Til vinteren er det OL på programmet. Det arrangeres i Beijing. Fram mot da blir det litt reiseaktivitet.

Siden langrennsøvelsene i OL går på rundt 1800 meters høyde, er det nødvendig med flere døgn i høyden også i oppkjøringen til mesterskapet. Det vil naturlig nok medføre at det norske landslaget er nødt til å reise en del i løpet av sommeren og høsten, for å få nok timer i tynn luft.

– Jo nærmere vinteren vi kommer, dess viktigere blir det å samles. Så vi blir nok å ha flere samlinger jo nærmere vinteren vi er, sier Myhr Nossum