Oppddrettskonsernet hadde sitt beste andrekvartal noensinne

Marine Harvest: Her fra et av selskapets anlegg i Gildeskål, der det er kamp om lokaliteter for lakseoppdrett. Foto: Marine Harvest

Marine Harvest: Her fra et av selskapets anlegg i Gildeskål, der det er kamp om lokaliteter for lakseoppdrett. Foto: Marine Harvest

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Beste andrekvartal noen sinne for Marine Harvest, innelder selskapet en pressemelding torsdag morgen.

Marine Harvest-konsernet oppnådde et operasjonelt driftsresultat på EUR 198 millioner i andre kvartal 2017, sammenlignet med EUR 149 millioner i samme kvartal 2016.

Med bakgrunn i operasjonelt driftsresultat, samt utsikter til et sterkt marked fremover og en solid finansiell posisjon, har styret foreslått et kvartalsutbytte på NOK 3,20 per aksje, heter det i pressemeldingen.

- Høye laksepriser og sterk etterspørsel har gitt et rekordhøyt operasjonelt driftsresultat i andre kvartal. Det er gledelig at Marine Harvest Scotland og Marine Harvest Irland leverer sterke resultater og reduserte kostnader. Det er også oppmuntrende at produksjonskostnadene har gått ned i Marine Harvest Chile, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog.

Marine Harvest Group rapporterte driftsinntekter og andre inntekter på EUR 884 millioner (EUR 832 millioner) i andre kvartal 2017. Totalt slaktevolum i kvartalet var 78 612 tonn (87 159 tonn). Forventet slaktevolum for 2017 er redusert fra 403 000 tonn til 377 000 tonn grunnet biologiske utfordringer i Norge.

Marine Harvest Norway oppnådde et operasjonelt driftsresultat per kg på EUR 2,50 (2,12) i andre kvartal.

- Jeg er glad for at de operasjonelle forbedringene som er gjort i Marine Harvest Consumer Products har resultert i nok et godt kvartal. Flere av våre fabrikker presterer bedre enn på samme tid i fjor, sier Aarskog.

Om Marine Harvest Group
Marine Harvest Group er verdens ledende sjømatselskap og den største produsenten av oppdrettslaks. Selskapet er representert i 24 land og har totalt 12 717 ansatte på verdensbasis. Hovedkontoret ligger i Bergen, og selskapet er notert på Oslo Børs.

Artikkeltags