I 2016 ble kommuneoverlege Laila Didriksen i Gildeskål landskjent for sin blogging om sytemeldinger, via sin egen blogg Casadidriksen.

Hun har også latt helseminister Bent Høie få høre det via bloggen sin. I mars inviterte hun helseministeren til å ta vakta hennes, slik at han kunne få et innblikk i en leges arbeidshverdag.

Blogg

Nå har styret i Nordland legeforening kåret den frittalende legen til Årets Nordlandsdoktor 2019.

- Laila får prisen av flere grunner. De som har nominert henne trekker fram at hun er en enestående veileder. Hun er alltid tilgjengelig for de som har distriktstjeneste i Gildeskål, uavhengig av om hun er på kurs, ferie eller om det er midt på natta, melder styret i en pressemelding.

De løfter Didriksen også fram for arbeidet hun gjør med turnuslegene, "ferskingene", som kommer ut i arbeid.

- Hun får aldri noen av ferskingene til å føle seg dum, og lar dem tenke og reflektere selv.

I begrunnelsen trekker de også fram bloggen Casadidriken.

- I bloggen casadridriksen.no gir hun et innblikk i livet sitt som mor, kone og doktor. Et av de viktigste innleggene i år handlet om helseministerens endring av spesialistforskriften. Her inviterte hun Bent Høie til å ta vakta hennes i sommer.

Endringer

Blogginnlegget førte til at Høie ble nødt til å gjøre endringer i refusjonsforskriften, som gjorde det enklere å skaffe utenlandske legevikarer, samt at Laila og mange andre som jobber i tredelt vakt i distrikts-Norge kunne ta en velfortjent ferie.

- Nordland Legeforening er stolt over det Laila Didriksen står for som kommuneoverlege og fastlege. Hennes engasjement og åpne og rause holdning er til stor inspirasjon. Med en fastlegekrise som bare blir mer og mer utfordrende i kommunene, er man helt avhengig av at leger som Laila står støtt og inkluderer nye leger som kommer innom i distriktstjeneste.

Prisen ble utdelt under en festmiddag på Bådin, torsdag kveld.