La oss starte det hele med først å gratulere Patrick Berg med sitt første landslagsuttak så langt i karrieren. Det er mer enn vel fortjent, etter en vanvittig første halvdel av sesongen 2020, der Glimt topper tabellen i norsk Eliteserie.

Men la oss fortsette med sitatet til vår alles kjære Halvdan Sivertsen, som han serverte i 1976. "Kjære U.K. unngå mer ris til egen bak. La landslaget og Bodø/Glimt bli en og samme sak!"

Aldri har et norsk lag overbevist så til de grader som det Glimt har gjort, med sitt maskineri. Med fest- og tsunami-fotball i så å si hver eneste kamp, framstår det som merkelig at Lars Lagerbäck kun finner rom for en eneste Glimt-spiller i sin 25 mann store tropp. Glimt har flere spillere som, sammen med Patrick Berg, kunne blitt et alternativ på midtbanen til det norske landslaget.

En som åpenbart ikke burde vært med i troppen, er den tidligere Rosenborg-spilleren Markus Henriksen. 28-åringen er for tiden klubbløs, etter at han var på utlån fra Hull til Bristol City tidligere i år. Det endte med fire kamper, null mål, null assist. Trønderen har kanskje tidligere hatt en lovende karriere, men skal det være grunn nok til å få klippekort på landslaget?

Her burde landslagssjefen langt på vei vurdert spillere som Jens Petter Hauge (U21-troppen) og kanskje kaptein Ulrik Saltnes. Sistnevnte i tospann på midtbanen med Patrick Berg, kunne fort vist seg å være et glimrende, og ikke minst spennende, alternativ til Sander Berge og Stefan Johansen. For å ta ett eksempel.

Jens Petter Hauge er kanskje Norges heteste salgsobjekt om dagen, og burde absolutt ha blitt løftet opp i A-lagstroppen, i en sesong der han har vist seg å være eksepsjonelt viktig for Glimt i avgjørende situasjoner. Og kanskje burde ikke vår svenske landslagssjef ha stoppet der. Kanskje burde han funnet en plass i troppen til både Fredrik André Bjørkan og Marius Lode. Forsvarsduoen fra Bodø har begge levert en solid sesong.

Her kunne Marius Lode fort ha erstattet Even Hovland fra RBK. Riktignok har trønderne sluppet inn færrest mål så langt i sesongen, men Lode er flere år yngre enn Hovland, og burde snart få sjansen til å etablere seg i landslagstroppen. For Fredrik André Bjørkan sin del, kunne han fort utfordret både Martin Linnes og Haitam Aleesami i forsvaret. Martin Linnes sliter med spilletid i tyrkiske Galatasaray, mens Haitam Aleesami, så vidt vi vet, er klubbløs etter nedrykket med franske Amiens tidligere i sommer.

Jo, jeg er fullstendig klar over at vi har spillere i landslagstroppen som til daglig spiller i langt sterkere ligaer. Her kan vi dra opp både Mathias Normann, Stefan Johansen, Sander Berge, og Martin Ødegaard, for å ta noen eksempler. Samtidig ser jeg nok på landslagsuttaket med Bodø-briller, men det er ikke til å stikke under en stol at spillere som kommer fra et lag i solid medvind (Glimt), absolutt kunne ha vært tunga på vektskåla. Dette på et landslag som fortsatt ikke har overbevist det norske publikum om at de er på riktig vei.

Knut Espen Svegaarden skriver i en kommentar i VG at Lagerbäck ikke tør prøve seg med nye spillere mot Østerrike i Nations League 4. september, med bakgrunn i at Norge ikke har spilt landskamp på 290 dager.

"Og akkurat DET er hovedgrunnen til at Lagerbäck ikke ønsker å prøve seg fram med spillere - spesielt ikke nå, etter all usikkerheten rundt kamper og spillere det siste halvåret.", skriver Svegaarden.

Jeg er helt uenig i at dette skal være en grunn til IKKE å prøve nye spillere. Som nevnt har Glimt spillere som er i medvind, kampklar, og seiersvante. Nettopp DET burde være årsaken til at svensken tar ut flere Glimt-spillere.

Lagerbäck kunne med fordel ha vært litt modigere i laguttaket, og gitt både tre og fire Glimt-spillere sjansen. Men Lars, du får alltids en ny mulighet til å gi våre helter en sjanse på landslaget.

Heia Glimt!