Samtidig som Bodø/Glimt fortsetter å imponere fotball-Norge, for ikke å si fotball-Europa, er det én spiller som har imponerer stort i Tromsø IL. 21-åringen August Mikkelsen opplever sitt store gjennombrudd som norsk eliteseriespiller denne sesongen. Neste år bør han kanskje spille i gult?

I juli i fjor skrev Mikkelsen under på en ny kontrakt med TIL som binder ham til klubben ut 2023. I disse dager er det forhandlinger mellom spilleren og TIL om en forlengelse av kontrakten. – Det handler litt om lønn og litt om lengden på kontrakten, sier spilleren til Nordlys og antyder at en ny kontrakt kan være rett rundt hjørnet.

At August Mikkelsen er et stort talent med ditto potensiale for å gjøre en fotballkarriere også utenfor Norges grenser, har 21–åringen vist oss i løpet av denne sesongen som snart er ferdig. I fjor spilte han kun åtte kamper i OBOS–serien, mens han i år har vært et naturlig førstevalg i angrepet på et tromsølag som for et par serierunder siden sikret seg ny sesong i eliteserien.

Bodø/Glimt bør forsøke å hente Mikkelsen til Bodø foran neste sesong som vi allerede nå vet starter med europacupkamper i februar eller mars. Klubben bør tilby en betydelig sum, ikke bare fordi han opplagt er verdt det, men også for å la Tromsø IL på denne måten få ta del i de store økonomiske fremgangene Glimt har opplevd de siste årene.

Det er viktig for hele landsdelen at Glimt tar jobben som storebror i fotball–Nord–Norge alvorlig og er villig til å fordele goder. Hvorfor skal bodøklubben kun se sørover i jakten på talenter og nye spillere? Nordnorsk identitet er viktig for Bodø/Glimt, og klubben kritiseres allerede for at troppen inneholder litt for få spillere fra landsdelen.

Dette kan bli en «vinn–vinn–vinn–situasjon»: Bodø/Glimt får en ny og god nordnorsk spiller i troppen, August Mikkelsen får spille på et av Norges beste lag og vist seg fram i Europa, og Tromsø IL får penger klubben sårt trenger.

Så hvor kan han brukes i Glimt? Jeg tror August Mikkelsen vil være et meget spennende valg som indreløper. Men uansett hvor Kjetil Knutsen måtte velge å bruke spilleren kommer det til å fungere. Vi har gjentatte ganger de siste årene sett spillere fungere fantastisk i posisjoner de i utgangspunktet ikke har vært vant til.