La hytta på Kjerringøy være i fred!

Varaordfører Ola Smeplass med krystallklart budskap om påskeutfart.

Varaordfører Ola Smeplass med krystallklart budskap om påskeutfart. Foto:

Av

Nå må vi alle gå i takt en periode.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi er i en ekstrem situasjon for tiden. Kampen mot korona-viruset krever mye av oss, ikke minst av de som skal ta avgjørelser og formidle disse gjennom media. I en kommentar av nyhetsredaktør Markus Andre Jensen i AN kan vi lese følgende: «Har du familie i Lofoten, Beiarn eller Sulis, kan du fint reise dit på påskeferie og oppholde deg hos dem – men har du hytte kan du det ikke.»

Dette er direkte feil. Vi er pålagt å redusere reisevirksomheten som mye som mulig, og kun foreta reiser som er strengt nødvendige. Det står i sterk kontrast til det som står i kommentaren. Å besøke familie er ikke strengt nødvendig.

Vi kan selvfølgelig ikke ha en forskrift som sier at all reising er forbudt. Og det vil i praksis være helt umulig å lage en forskrift som dekker alle eventualiteter i hver kommune. Jensen har helt rett at for noen blir dette ulogisk, som i eksemplet med de som bor i Bodø og har hytte på henholdsvis Kjerringøy og i Valnesfjord. Da er poenget at de som har hytte på Kjerringøy forholder seg til at det er langt til Bodø. Konsekvensen blir at denne påska lar vi hytta på Kjerringøy være i fred, på samme måte som hytta i Valnesfjord. Selv om det ene er klart uttrykt i forskriften mens det andre ikke er det. Men pålegget om å reise minst mulig er da jammen tydelig nok.

Vi skal oppholde oss mest mulig i egen kommune. Poenget er å sikre at det lokale helsevesenet ikke påføres unødvendige belastninger i denne tiden. Nå må vi gå i takt en periode. Da er det vi trenger aller minst forvirring omkring regler og hensikten med dem, og spekulasjoner i hvordan hver enkelt kan tilpasse dem til egne planer og ideer.

Artikkeltags