Avisa Nordland vil i samarbeid med en rekke av Amedias 63 lokalaviser og Nettavisen få fram folkets #metoo-historier.

De siste månedene har #metoo bredd om seg og blitt et globalt fenomen. Så langt har fokuset i stor grad vært på spesifikke bransjer. Hovedsakelig i det øvre sjiktet av samfunns- og næringslivet.

Men det er ikke bare politikere, skuespillere og folk i mediebransjen som rammes av uønsket seksuell oppmerksomhet og trakassering. #Metoo-historiene finns i alle lag av samfunnet. Det er disse historiene Nettavisen og Amedias lokalaviser over hele landet ønsker å få fram. Du kan enten delta i vår spørreundersøkelse, eller ta kontakt direkte med en av våre journalister.

– Avisa Nordland ønsker at leserne skal dele sine #metoo-historier. Undersøkelsen er selvfølgelig helt anonym, men man er også velkommen til å kontakte en av Avisa Nordlands journalister hvis man ønsker det, sier nyhetsredaktør Vibeke Madsen.

Til tross for et enormt fokus på seksuell trakassering de siste månedene kan definisjonen på #metoo for noen fortsatt være uklar.

– Det vi legger i begrepet #metoo er når en person har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet og vil støtte andre som har opplevd det samme, forklarer sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen.

Trykk her for å komme til spørreundersøkelsen.

8. mars vil Avisa Nordland, Nettavisen og de øvrige Amedia-avisene som er med presentere omfanget av #metoo i Norge.

– Vi spør nå om kvinner og menn i Nordland om deres #metoo-historie, sier journalistene Siri Gulliksen og Alexander Kjønsø Karlsen, som sammen med nyhetsredaktør Vibeke Madsen har ansvaret for prosjektet i Avisa Nordland.

De understreker at #metoo handler ikke om seksuelle overgrep eller voldtekt, men om trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet.

Trykk her for å komme til spørreundersøkelsen.

#metoo

• Spørreundersøkelsen gir oss ikke anledning til å spore deg med mindre du oppgir hvem du er.

• Du kan også ringe vår tipstelefon 75 50 50 50 eller sende e-post til Siri Gulliksen (sg@an.no) eller Alexander Kjønsø Karlsen (akk@an.no) om du ønsker det.

• Vi utøver et absolutt kildevern, og ingen blir identifisert hvis ikke dette er uttrykkelig avtalt med vedkommende.