En kvinne i 50-årene ble hentet av politiet på Furuholmen i Fredrikstad tirsdag kveld i 19.30-tiden, etter å ha vært strandet der i tre dager. Det melder Politiet i Øst.

– Hun var uten vann og er nå kjørt til legevakten for helsesjekk, melder Politiet i Øst klokken 20.20 tirsdag.

Ropte på hjelp

En forbipasserende fritidsbåt observerte en kvinne som sto og ropte om hjelp på holmen rundt 20-tiden tirsdag kveld. Kvinnen skal ha blitt sluppet av på øya for tre dager siden og har ikke klart å komme seg til fastlandet i etterkant. Hun signaliserte også at hun ikke hadde tilgang på vann, samt at hun hadde vært alene på øya i flere dager, skriver Fredrikstad Blad

Føreren av båten som først observerte kvinnen var ikke lokalkjent i området og hadde ikke draft i båten, så vedkommende turte ikke å ta seg inn mot holmen. Fritidsbåten varlset i stedet nødetatene som både sendte ut redningsskøyta fra Skjærhalden og politibåten fra Fredrikstad sentrum.

Kvinnen hadde imidlertid klart å få kontakt med en ny fritidsbåt i mellomtiden som hadde tatt seg inn til holmen og hentet henne ut. Politibåten passerte denne båten på vei ut til Furuholmen og fikk kvinnen over i sin båt.