Gå til sidens hovedinnhold

Kvalnessaken og urent trav i forvaltningen

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som tidligere beboer i området fikk jeg grundig innsyn i den «offentlige» forvaltningen av både landbruks og naturressurser. Fra sammenslåingen av Skjerstad med Bodø, der Skjerstad skulle bli en produksjonsenhet og der verdiene i Skjerstad Kraftlag gikk med i handelen. Så fikk jeg se enkeltpersoner få konsesjoner i hytt og vær på både landbruksareal og naturressurser uten å oppfylle vilkårene.

Å ta dette opp med kommunen viste seg nytteløst da jeg «ikke var part i saken», men etter å ha vist til forvaltningsloven og lovverket angående innsyn kom da noe på bordet selv om det mest interessante viste seg å være behendig «bortkommet» ... Dette gjaldt blant annet viktig dokumentasjon og forutsetninger for å få konsesjoner på erverv av både gård og grunn.

Når forbigåelser av gjeldende regelverk begås av offentlige myndigheter med vid åpne øyne, og det fattes en slags hastevedtak uten å følge regelverket, må man anta at dette er noe mer enn en engangssak. Også når det gjelder Kvalnes dessverre. La oss håpe dette ikke får lov til å fortsette særlig mye lenger og at rett blir rett

Så nå er det kanskje på tide for de folkevalgte å lytte til folket også på Kvikstad, Kvalnes og Ljønes og å ivareta alles interesser innenfor rammene av gjeldende regelverk. Det er aldri for sent å ta til fornuften.

Kommentarer til denne saken