Da nærmer det seg igjen årets høydepunkt da vi kan åpne Tranøy Galleri og ønske velkommen til en ny sommersesong. For oss er det en stor glede å holde på med kunst som formidler en positiv opplevelse og som har et budskap som gjør Tranøy til en Norges mest populære galleridestinasjon, lille Tranøy Galleri som et av de galleriene i Norge som selger meste kunst på sommeren. Tenk det, langt fra storbyer og med en logistikk som ikke alltid er like enkel.

Det gjør oss stolte og ydmyke og veldig spente. Ekstra motiverende er det i år å se at hele Tranøy er på «opptur» men svært positiv spirit. Det skjer mye, og det er mye på gang. Legger man det sammen med det som Hamarøy kan tilby som feriemål kan man tilbringe lang tid, og oppleve så mye. Helt fri for kjeder, - og men med muligheter for unike opplevelser. Vi har sagt det før, alene er vi små, men sammen er vi en destinasjon.

Mon tro hva den kjente handelsmann på Tranøy Nicolai Walsøe hadde sagt om han fikk oppleve at det kunst, og ikke sild som ble Tranøys moderne oppgangstid. Kanskje hadde han booket SPA, besøkt fyret, deltatt på yoga retreat eller spist afternoon tea i Champangehuset? Basert på det han opplevde med et eventyrlige sildefiskets oppgang og fall opplevde Tranøy på hans tid er dette den nye Clondyke.

Kjære alle sammen, vi gleder oss til å ønske dere velkommen som gjester på Tranøy Galleri denne sommeren. Sommeren på Tranøy er det gode liv – midt i naturen er vi, ytterst mot storhavet, midt inni kunsten, midt mellom gode mennesker som stopper opp litt, sanser, tenker etter og nyter. Vi kaller det gallerilykke.