– Utrolig trist å våkne til nyheten om at Hans-Erik Dyvik Husby er død, så altfor tidlig. En begavet musiker, artist, skuespiller og ikke minst et varmt medmenneske er gått bort. Rocken har mistet en av sine mest markante frontfigurer. Våre tanker går til hans familie og pårørende, sier Trettebergstuen i en epost til NTB.

Tidligere kulturminister Abid Raja skriver også på Twitter at det var utrolig trist å lese om Dyvik Husbys bortgang.

– Det er utrolig trist å lese om bortgangen til Hans-Erik Dyvik Husby. En av våre mest markante rockeskikkelser og artister, en som underholdt og trollbandt oss, skriver han.

Vokalisten og skuespilleren Hans-Erik Dyvik Husby ble bekreftet død fredag. Han ble 49 år gammel. Artisten ble først kjent som frontmann og vokalist i bandet Turboneger på 1990-tallet – da under navnet Hank von Helvete.

Etter at han gikk ut av Turboneger i 2009, spilte han blant annet filmrollen som Cornelis Vreeswijk, sto på scenen som Jesus i «Jesus Christ Superstar», deltok i Stjernekamp og Melodi Grand Prix, og var dommer i Idol.

Fakta om Hans-Erik Dyvik Husby

* Født 15. juni 1972, opprinnelig fra Å i Lofoten. Oppvokst i Moskenes, Fauske og Rognan i Nordland, før han flyttet sørover.

* Mest kjent som vokalist Hank von Helvete i Turboneger i perioden 1993 til 2009. Også brukt navnene Hertugen, Herr Tugen og Hertis.

* Har de siste årene brukt artistnavnet Hank von Hell og gitt ut to studioalbum under dette navnet.

* Har vært svært åpen om sitt rusmisbruk, som blant annet førte til Turbonegers pause fra 1998 til 2002.

* Spilte hovedrollen i den svenske filmen «Cornelis» om trubaduren Cornelis Vreeswijk i 2010. Hadde også roller i filmene «Hassel» (2017), «Los Bandos» (2018) og den ennå ikke lanserte Netflix-serien «Clark».

* Høsten 2009 hadde han hovedrollen som Jesus i «Jesus Christ Superstar» på Det Norske Teatret.

* Har skrevet to kriminalromaner sammen med journalisten Harald Gautneb. Står også bak kokebøkene «Helvetes god grillmat» og «Helvetes gode burgere».

* Har deltatt i flere TV-programmer som Masterchef, Stjernekamp og Melodi Grand Prix i 2013. Var dommer i Idol.

* I 2012 kom biografien «Hank», skrevet av poet og forfatter Håvard Rem, ut.

(Kilder: NTB, NRK, VG, Dagbladet, Prego Mobile, Wikipedia)