Gå til sidens hovedinnhold

Ylajali feiret kvinnestemmen

Artikkelen er over 8 år gammel

Sterke og vakre kvinnestemmer var å høre på Hamsunsenteret lørdag kveld.

Da ble stemmerettsjubileet i Hamarøy avsluttet med konsert av Ensemble Ylajali fra Bodø. Den hadde navnet «Halve himmelen og jorda», og, det låt til tider himmelsk.

Konserten var en feiring av kvinnestemmen og det var et opplagt kor med mange flotte kvinnestemmer publikum på 40–50 fikk møte.

«Ylajali» er drømmekvinnen i Knut Hamsuns roman «Sult». Navnerapperne i Ensemble Ylajali har lenge hatt en drøm om å komme til Hamsunsenteret. Koret framførte vokalmusikk på høyt nivå. Konserten inneholdt også en urframføring; «Halve himmelen og halve jorda» der dirigent Pål-Are Bakksjø både har skrevet musikken og stått for nok et utsøkt arrangement.

Ensemble Ylajali har et bredt musikalsk spekter og framfører både musikk skrevet helt tilbake på 1100-tallet og mye nyere musikk. På Hamsunsenteret var det lagt vekt på sanger der kvinner står i sentrum. Folkevisa «Bendik og Årolilja», «Halve himmelen og halve jorda», «Springdans», «Bruremarsj fra Sørfold», Billie Holidays «You’re gonna se a lot of me», Halvdan Sivertsens «Hellige jord» og avslutningsnummeret, vakre og vare «So this is goodbye» av svenske Stina Nordenstam, vakte størst begeistring.

Ensemble Ylajali er et klassekor som hadde fortjent et langt større publikum denne strålende høstdagen. Koret bør derfor inviteres tilbake til Hamarøy igjen, kanskje i forbindelse med Hamsundagene 2014.

Kommentarer til denne saken