Det er stortingsrepresentant Torgeir Knag-Fylkesnes som først har foreslått ideen, melder Nordlys.

- Salts potensiale er ikke tatt fullt ut. Det tror jeg skjer om den blir flyttet til Tromsø. Derfor foreslo jeg for Erlend Mogård-Larsen at den burde flyttes til Tromsø, forteller Torgeir Knag-Fylkesnes.

Den ideen likte RakettNatt-gründer Erlend Mogård-Larsen, som er kjent for å ha mange jern i ilden.

Parallelt med oppbyggingen av Rakettnatt, festivalen som ble arrangert på Stortorget i Tromsø første gang i fjor, har han jobbet med det gigantiske installasjonsprosjektet på Sandhornøya.

150 meter lang fiskehjell

Salt tar utgangspunkt i en 150 meter lang fiskehjell som er hovedkonstruksjonen til kunstprosjektet.

Rundt denne er det satt opp flere mindre fiskehjell. Disse fungerer som konsertscene med kapasitet til 1000 mennesker, samt en fiskehjell med amfi med plass til publikum. Sistnevnte kan også fungere som en sauna.

Som kjent er Erlend Mogård-Larsen glad i sauna - han er mannen bak den ombygde fiskebåten som nå heter Vulkana og er et flytende spa-anlegg med flere saunaer, badestamp og mini-restaurant.

I fjor sommer sto mega-fiskehjellen Salt ferdig, men bare tre uker etter ble hele prosjektet knust til pinneved av en høststorm.

I vår ble den bygd opp igjen og Violet Road innviet fiskehjellene med storkonsert i vår. De trakk 3.000 publikummere til Salt.

Vil flytte Salt

Nå har ideen fra Knag-Fylkesnes kommet et langt steg nærmere.

I dag har Erlend Mogård-Larsen invitert Tromsøs kultur- og næringsliv til en samtale om hvordan det kan realiseres å flytte Salt fra Gildeskål og til Tromsø.

- Salt har fått mye hjelp fra Tromsø. Både fra Sparebankens kulturnæringsstiftelse og fra Violet Road, som ville spille konsert gratis for å hjelpe oss med å finansiere gjenoppbyggingen, sier Mogård-Larsen.

- Vi er usikker på veien videre. Vi har ikke fått jobbet med innholdet og fått åpnet dørene skikkelig. Det er det vi vil diskutere med Tromsø. Er dette noe vi kan få til i Tromsø-området? spør Erlend Mogård-Larsen.

Han jakter nå på finansieringsmuligheter og sponsorer til videre drift av Salt.

Salt inneholder både konsertarena, badstue, kunstgalleri, kafé og overnattingsmuligheter, og har fått stor oppmerksomhet i inn- og utland.

Nordland fylkeskommune har gitt 1,6 millioner i støtte til prosjektet.

Andre sponsorer er blant andre Kulturrådet, Introfondet og Sparebankens kulturnæringsstiftelse.