Vil ut med låtene sine

Snart første plate. Rita Lovise Haugseggen har brukt Store Studio til innspilling av demo-låter som senere også skal inngå på hennes første cd. Begge foto: Jørgen Mathisen

Snart første plate. Rita Lovise Haugseggen har brukt Store Studio til innspilling av demo-låter som senere også skal inngå på hennes første cd. Begge foto: Jørgen Mathisen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Litt studier, litt pantomime, litt jobbing sammen med andre artister, litt ballett - og hele tida «hemmelig» låtskriving. Inntil nå.

DEL

Hittil har låtene hennes vært lagret og gjemt på egen pc. Nå vil låtskriveren og sangeren opp og ut.

Rita Lovise Haugseggen (32) er i startgropa.

Etter mange år med et omskiftende og omflakkende artistliv innen mange sjangre av scenekunst vil hun nå ut og bygge seg en musikalsk karriere.

- Jeg har gjort veldig mye forskjellig, og stort sett fått gjøre ting jeg har trivdes med. Samtidig er det noe som har ligget under hele tida, å lage og framføre låtene mine selv. Gjennom alle år har jeg funnet støtte for meg selv i å lage låter, skrive tekster og melodier, men jeg har ikke tatt det ut i offentligheten før nå, sier Rita Lovise Haugseggen.

Vil ut til folk

For tida driver hun med turné-forberedelser, hennes første som «singer-songwriter».

- Jeg vil turnere fra sør til nord, og gjerne mye i nord, for det er her jeg har mine røtter. Jeg har både mormor og onkel i Beiarn, for mor er derfra, forteller Rita Lovise.

Det er ikke den store berømmelsen Rita Louise er ute etter, men et lyttende publikum.

- Det er mye viktigere for meg at en håndfull mennesker på ei kro eller en scene synes godt om sangene mine, sier hun.

Plateinnspilling

En del av forberedelsene nå handler om innspilling av en del låter til en demo, og disse innspillingene skal senere også brukes på cd-en som forhåpentlig kommer i år.

- Jeg har et fantastisk samarbeid med fantastiske musikere i Bodø som lager et elegant jazz-bakteppe til låtene, og det er Henning Gravrok, saksofon, Finn Sletten, perkusjon, og Trond Viggo Solås, kontrabass. Are Simonsen mikser lyden, og det hele skjer i Store Studio i Bodø.

Selv sier Rita Lovise musikken om musikken sin at den befinner seg ¿i et landskap der instrumental jazz og bluespreget vokal smelter sammen.

Små, uferdige smakebiter av opptakene gjort i Bodø de siste dagene avdekker både melankoli og humør, poesi og spennende akkorder.

Nesten hjemmebane

- Jeg håper å kunne holde konsert i Bodø etter sommerferien, og jeg vet ganske sikkert at det blir konsert «hjemme» i Beiarn, i Tverrvik, på forsommeren. Der er jeg mye, og stortrives der, forteller Rita Lovise Haugseggen.

- Det er selvfølgelig en lang vei fram, denne bransjen er full av farer og snubletråder og mange som vil utnytte de som vil opp og fram, sier hun.

Snart en populærartist med mye god feelgoodsang på repertoaret.

Artikkeltags