Gå til sidens hovedinnhold

Vil slett ikke på tv

Artikkelen er over 17 år gammel

Lydverket i NRK-TV ville gjerne ha med Spectacle i en kommende reportasje om Bodø-rocken. Men bandet takket nei.

Rock City heter en fast bolk i rockeprogrammet Lydverket. Reportasjeserien, som programleder Siri Høstmælingen lager, tar sikte på å presentere navn og musikkmiljøer i norske byer. Tirsdag kommer hun og et team fra Oslo til Bodø for å gjøre opptak.

Hardcorebandet Spectacle stod høyt på lista over band Siri ønsket å presentere i Lydverket fra runden i Bodø.

– Spectacle er veldig spennende, og jeg har snakket med dem. De har et budskap med musikken sin. Et av budskapene er dessverre at de ikke stiller opp i TV-program, sier Siri Høstmælingen til Avisa Nordland.

Hater TV.

Det bekrefter vokalist og bandleder Andreas Bakkemo i Spectacle.

– Vi liker ikke TV. Vi hater TV-mediet. For oss ville det vært helt feil å delta i et slikt program. Det ville vært sykt, sier Bakkemo. Rockeprogrammet Lydverket sendes hver onsdag etter Kveldsnytt, med reprise på NRK2 søndager. Det prisbelønte programmet har rundt to hundre tusen seere. Det bryr ikke Bakkemo seg om.

– Har du sett Lydverket?

– Nei. Jeg ser ikke TV, sier han.

Egen måte.

Spectacle mener de har andre kanaler å formidle sin musikk på.

– Vi gjør ting på vår måte. Fra slutten av oktober og hele november skal vi turnere i Europa. I desember gjør vi konserter i USA, sier Bakkemo.

Spectacle har en ny plate som skal ut i forbindelse med turneen, men ønsker altså ikke noen markedsføring med opptreden og intervju i Lydverket.

– Det er litt synd at Spectacle ikke blir med, men jeg har fått et bilde av Bodø om at musikkmiljøet er bra. Manna med Bjørn Jervås blir med. Vi skal fokusere på Klubb Alternativ og Sinus. Jørgen Nordeng i Tungtvann skal guide oss rundt i byen, sier Siri Høstmælingen. Hun regner med at reportasjen fra Bodø blir sendt i Lydverket om en måneds tid. Uten Spectacle.